IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bayer се цели в печалба в размер на 16 млрд. евро през 2020 г.

Компанията залага на ускоряването на растежа, подобряването на рентабилността и засилването на паричните потоци

13:35 | 05.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германската фармацевтична компания Bayer, която придоби по-рано през годината биотехнологичната Monsanto, заяви, че целта ѝ е да увеличи своята печалба преди облагане с данъци и разходи за лихви и амортизация (EBITDA) до 16 млрд. евро през 2022 г., съобщава Ройтерс. 

„Ще постигнем това като използваме своите иновационни възможности в ускоряване на растежа, подобряване на рентабилността и засилване на паричните потоци“, заяви главният изпълнителен директор на Bayer Вернер Бауман, като добави: „Наскоро обявените ефективни и структурни мерки ще ни помогнат за постигане на тези резултати“.

Той подчерта, че тази цел не отчита ефекта на валутните колебания.

През миналата седмица компанията съобщи, че продава част от своя бизнес, като също така закрива 12 хил. работни места в глобален мащаб.

В същото време Bayer е сключила със синдикалната организация на съвета на работниците в Германия бъдеща програма, която до края на 2025 г. гарантира липсата на нови съкращения на служители на Bayer в Германия.

Мерките за ефективността и подобряването на структурата трябва да повишат конкурентоспособността на концерна от Dax и да генерират годишни допълнителни приходи след 2022 г. от 2,6 милиарда евро, включително и очакваните синергии от придобиването на Monsanto.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още