IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Датата за Brexit може да бъде изместена с няколко седмици

Според лидера на долната камара на британския парламент това е реален сценарий

12:03 | 26.01.19 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Датата, на която Великобритания ще напусне Европейския съюз (ЕС), може да бъде изместена с няколко седмици, за да се даде време за приемане на необходимите законови промени. Това обаяви лидерът на долната камара на британския парламент, предава Ройтерс.

Великобритания трябва напусне блока на 29 март, но след като депутатите отхвърлиха предложението на премиера Тереза Мей остава неясно как страната ще напусне ЕС, а това оставя отворена възможността за излизане без сделка.

Парламентът ще гласува серия от изменения в закона във вторник, докато часовникът отброява времето до датата за напускане.

“Можем да прокараме законите и смятам, че го правим, въпреки всичко, имаме много силна връзка с нашите приятели от ЕС и с нашите съседи и съм абсолютно сигурен, че ако се нуждаем от допълнителни няколко седмици или нещо подобно, това ще бъде възможно”, коментира Андреа Лийдсъм пред BBC.

На въпрос дали това би означавало удължаване на двугодишния период на преговори по член 50, Лийдсъм коментира: “Не означава това непременно. Смятам, че бихме искали да помислим внимателно по въпроса. Но така, както стоят нещата, смятам, че можем да получим подкрепата на двете камари с добра воля и решимост, че все още можем да се справим своевременно със законодателството”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 2
Todor Sabev
преди 5 години
Тоя брекзит, като нашето влизане в Шенген.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
ABBA
преди 5 години
Датата за Brexit може да бъде изместена с няколко седмици Що лъжете бе!Кажете години, а и 99 да са, може да не сбърката.Ако ЕС има пари за препиране, може и 999 да са!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още