IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джонсън: Ще наложим тежки икономически санкции върху Русия

Путин ще осъзнае, че дълбоко е сгрешил, надява се британският премиер

12:54 | 22.02.22 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Valeria Mongelli/Bloomberg</em></p>

Снимка: Valeria Mongelli/Bloomberg

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че Великобритания ще наложи незабавно тежки икономически санкции върху Русия заради действията на руския президент, съобщава Ройтерс.

Ще наложим незабавно пакет от икономически санкции“, каза Джонсън пред репортери.

Трябва да подчертая, че това е първият пакет икономически санкции от Великобритания срещу Русия, тъй като очакваме, и се опасявам, че ще има още ирационално поведение от страна на Русия“, допълни той.

Джонсън заяви, че ще представи санкции пред Камара на общината около 12:30 ч. Местно време.

Санкциите ще бъдат „таргетирани не само към субекти в Донбас и Луганск и Донецк, но и към самата Русия, насочвайки се срещу руските икономически интереси колкото можем, по-силно“, каза Джонсън.

Великобритания заплашва да отреже достъпа на руските компании до американски долари и британски паундове, блокирайки ги от възможността да привличат капитал в Лондон, и да изложи на показ руска собственост на имоти и компании.

Великобритания още не е обявила кой ще попадне под санкциите, но обеща, че руските олигарси няма къде да се скрият. Джонсън заяви, че целите му ще включват руски банки.

Те ще ударят Русия много тежко“, каза Джонсън. „Не се съмнявайте, че ако руските компании нямат възможност да привличат капитал на британските финансови пазари, ако разкрием фасадата на руската собственост върху компании, върху имоти, това ще започне да боли“.

Путин ще осъзнае, че дълбоко е сгрешил, каза Джонсън, добавяйки, че Москва изглежда обмисля пълномащабна инвазия на бившия си комунистически съсед.

Посланиците на Европейския съюз ще се срещнат също днес, за да обсъдят санкциите в отговор на указите на Путин, макар че може да минат дни, преди да бъде финализиран пакетът. Русия непрекъснато отрича твърденията за планове да нахлуе в Украйна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
Petar2015
преди 2 години
Не се разбира за какво всъщност са тези санкции?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
ZTHK
преди 2 години
Абе, Джонсън! Кое и е ирационалното на Русия - как би постъпил ти, ако на границите ти струпат целия световен оръжеен арсенал. Ще си траеш и ще викаш "прави са, прави са да ме заплашват и санкционират". Какво точно те принуждава да санкционираш - за кой се мислиш ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
Императорът
преди 2 години
Русия ще ви отговори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Gocho
преди 2 години
Джонсън се изживява като Палмерстон и Дизраели едновременно Ама те са управлявали империя а той исторически остатък
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още