IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дмитрий Медведев: Не се нуждаем от дипломатически връзки със Запада

Кремъл твърди, че е подновил бойните действия, защото Украйна е отказала да преговаря

15:27 | 26.02.22 г. 26
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Бившият руски премиер Дмитрий Медведев заяви, че Москва не се нуждая от дипломатически връзки със Запада, пише BBC.

Коментарът му следва вълната от санкции, която западните страни обявиха срещу Русия.

Медведев, който през 2020 г. беше сменен на поста от Владимир Путин и сега служи като заместник-председател на съвета за сигурност на Москва, написа в руската социална мрежа ВКонтакте, че е време да „заключим посолствата“.

Той твърди, че Москва ще продължи инвазията си в Украйна, докато не постигне целите, определени от президента Владимир Путин. На този етап обаче все още не е ясно какви точно са те.

Освен това Медведев осъди отстраняването на Русия от Съвета на Европа, но се похвали, че това дава възможност на Москва да възстанови смъртното наказание в руското законодателство.

Същевременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви, че Русия е подновила военната си операция в Украйна, след като Киев е отказал да преговаря, пише Bloomberg.

По думите на Песков президентът Владимир Путин е наредил на руските военни да спрат настъплението си в петък, тъй като двете страни са обсъждали възможността за преговори, но така и не се е стигнало до споразумение за формата им и къде да се проведат.

По-рано днес Унгария предложи столицата си Будапеща като потенциално място, на което да се проведат преговорите между руските и украинските власти. Унгарският външен министър Петер Сиярто написа във Facebook, че е отправил предложение към руския си колега Сергей Лавров и украинския съветник на президента Андрий Йермак.

Днес Лавров е провел телефонен разговор с турския министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, който го е призовал да спре руската военна операция в Украйна. Анкара също е дала заявка, че е готова да приеме лидерите на двете страни в конфликта за провеждането на мирни преговори, посочват от министерството на външните работи на Турция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

24
rate up comment 3 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Хахаа, вече нямат намерение да влизат в градовете, да, щот там ги изчекват от бой, "великата" пиянска армия. О даа, даже не половината, поне 2/3 в украинските градове са руснаци, ша знайш. Ей, пaлячoвции, украинците ви правят за смях и то пред цял свят! Евтин тpoлищак!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 5 rate down comment 4
ing5rov
преди 2 години
мхм , след фалита идва Народен съд ... ако прегледаме историята ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 6 rate down comment 4
0pk
преди 2 години
Не четеш внимателно. Нали и аз това казвам, че пак сме от страна на фалиралите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 5 rate down comment 4
0pk
преди 2 години
Същите работи ги писахте и за Сирия. Видяхме, че не се случи така.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 3 rate down comment 6
ledosvetlenie
преди 2 години
Ватенка разказваш го като да си бил там - Руснаците въобще нямат намерени да влизат да се бият в градовете, а и с кого да се бият в градовете като в по голямата си част там са руснаци, достатъчно е да постоят около градовете за около седмица и всички от вътре сами ще излезнат навън
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 5 rate down comment 3
alex8712
преди 2 години
''Дмитрий Медведев: Не се нуждаем от дипломатически връзки със Запада'' - но от доларите и евраците на Запада не бягате, а? За 20 год. на власт Путин можеше да направи Русия икономическа суперсила, а то какво - на 55(!) място по БВП/ППП на глава, с дял 1,7% (!) от световния БВП. На това му се вика липса на визия за развитие на държавата и тотална управленска немощ... Дори и да вземе Украйна, пак няма да има представа какво да прави с територията. Под вещото ръководство на Путин през последните 20 год. Русия се специализира в 3 отрасъла с нулева добавена стойност - износ на въглеводороди, износ на пшеница, оръжия. И това ако не отговаря на определението за ресурсна колония-придатък, здраве му кажи :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 2 rate down comment 6
ing5rov
преди 2 години
политически некоректните коментари ги трием , а... свиквайте , щото някоя сутрин ше ми търсите коментарите , да се равнявате по тях , кат задуха новия вятър на промяната ... : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 8 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Украйна се държи. В боевете в градовете става грозна картинка за мpъсния агресор. Загубите растат главоломно, а деморализацията на изпратените на заколение млади момчета се засилва. В партизансия бой в градовете, сграда за сграда, украинците ще издържат, а Пyттю ще загуби. А още не са стигнали градовете в Западна Украйна, а там какво ги чака. ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 5 rate down comment 2
data
преди 2 години
Предният път не забелязах да сме били от правилната освен ако фалитътпрез 90 те не го определяш като щастливо събитие
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 3 rate down comment 1
Gocho
преди 2 години
Не бързай ,ще се намерят бая украинци дето с удоволствие ще контролират вместо него ,а има и друго Тия дето са против услужливо им се дава възможност да продължат борбата от другата страна на границата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още