IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И третият кръг от преговорите между Русия и Украйна не постигна особен напредък

Володимир Зеленски призова светът да наложи международно търговско ембарго на Русия

21:36 | 07.03.22 г. 5
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Erin Trieb/Bloomberg</em></p>

Снимка: Erin Trieb/Bloomberg

Третият кръг от преговорите между делегациите на Киев и Москва, който продължи повече от три часа, не е постигнал особен напредък, разкриха страните, цитирани от БГНЕС.

Преговорите за войната в Украйна, които се проведоха в Брест, Беларус, по предварителна информация трябваше да съгласуват въпросите с хуманитарните коридори. Нито Украйна, нито Русия обаче казаха да са направили съществена крачка напред.

Ръководителят на руския преговорен екип в преговорите между Москва и Киев Владимир Медински заяви, че третият кръг от преговорите не е оправдал очакванията.

"Нашите очаквания от преговорите не се оправдаха. Надяваме се, че следващия път ще успеем да направим по-значителна крачка напред", каза ръководителят на руската делегация в телевизионно изявление.

От украинска страна казаха, че срещата е довела до „малки положителни“ промени по въпроса за хуманитарните коридори.

След като през уикенда бяха прекъснати усилията за придвижване на украински цивилни граждани по хуманитарните коридори и бяха отправени критики към руските усилия такива коридори да бъдат насочени към самата Русия и нейния съюзник Беларус, въпросът придоби по-голяма важност.

"Третият кръг от преговорите приключи. Има малки положителни постъпления в подобряването на логистиката на хуманитарните коридори", обяви в Twitter Михаил Подоляк, съветник на президента Володимир Зеленски. "Продължиха интензивните консултации по основния политически пакет решения, заедно с прекратяването на огъня и гаранциите за сигурност“.

От своя страна, президентът Володимир Зеленски днес призова за нови международни санкции срещу Русия заради инвазията в Украйна, като предложи обявяване на бойкот на руския петрол и друг руски износ, както и изнасянето на стоки към Русия, предаде Ройтерс.

Западните санкции вече изолираха Русия до степен, каквато не е виждана досега що се отнася до толкова голяма икономика.

Зеленски каза, че икономическият натиск трябва да бъде увеличен, като призова за международно търговско ембарго на Русия.

„Ако инвазията продължи и Русия не се откаже от плановете си срещу Украйна, тогава ще е нужен нов пакет от санкции... в името на мира“, каза той във видео обръщение, в което в частност говори за бойкот на руския петрол и петролни продукти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
юрист
преди 2 години
Трябва да има още санкции, докато рублата не чукне 350-400 рубли за 1 долар. По моите предвиждания, това може да се случи до 3 дни. А когато стигне 500 рубли за 1 долар или го надмине, отварям бутилка френско шампанско...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
korn
преди 2 години
Рубладжиите са руски роби. Кво ти е чудно, за тях Украйна и България да се подчиняват на Русия е нормално. Те са роби, свобода е непонятна дума за тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Аха, такова строене падна, че расийката прилича на клoaка. А вече е и бедна африканоподобна клoaка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 7
ing5rov
преди 2 години
мхм , под руско иго построиха толкоз ,дето за трийсе годин не могат да окрадат ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
Oбичам България
преди 2 години
Исканията на руснаците са абсурдни. Представете си след 1989 г. Гърция или Турция да бяха анексирали Тракия, да ни бяха забранили да влизаме в ЕС и НАТО, да имаме армия и ни бяха сложили гръцко или турско правилтество. Много са ми интересни разни рубладжии, които сменят, че украинците не трябва да се борят, а да приемат отново руското иго.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още