IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС добави още руски бизнесмени в своя списък със санкции

Сред санкционираните олигарси е и главният изпълнителен директор на „Аерофлот“ Михаил Полубояринов

21:42 | 09.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Европейският съюз (ЕС) включи в своя списък със санкции нови руски физически лица от руския бизнес елит, сред които ръководителя на руските авиолинии „Аерофлот“ и зетят на външния министър Сергей Лавров, съобщава Ройтерс. В списъка попада и Андрей Гуриев, ръководител на компанията „Фосагро“. 

Санкциите засягат председателя на съвета на директорите на "Тръбна металургична компания" Дмитрий Пумпянски, Александър Винокуров, който е женен за дъщерята на Лавров, Михаил Осеевски, президент на руската компания за цифрови услуги „Ростелеком“, както и главният изпълнителен директор на "Аерофлот" Михаил Полубояринов.

Списъкът с имената на новите санкционирани над 160 души вече е публикуван в официалния вестник на ЕС.

Мерките са наложени в допълнение към редица други санкции срещу Русия и Беларус и имат за цел да засилят натиска върху икономиките на двете държави.

Въвеждат се и нови ограничения за износ на технологии за морска навигация и радиокомуникационни технологии, а руският морски корабен регистър е добавен към списъка на държавните предприятия, които също попадат под финансовите санкции.

Банките в Беларус, които ще бъдат изключени от системата SWIFT, са „Банката за развитие на Беларус“, „Белагропромбанк“ и „Дабрабит“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още