IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rolls-Royce Holdings записа загуба за полугодието въпреки ръста при приходите

Въпреки слабите резултати компанията запазва целогодишните си перспективи

20:15 | 04.08.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Британската компания за самолетни двигатели и други видове авиационна техника Rolls-Royce Holdings отчете загуба на стойност 1,61 млрд. паунда (1,94 млрд. долара) през първата половина на 2022 г. спрямо печалбата от 394 млн. паунда, отчетена през същия период на 2021 г., съобщава Ройтерс. Резултатите бяха представени от главния изпълнителен директор на концерна Уорън Ийст в презентация, като заяви, че набиращото скорост възстановяване на пътуванията на дълги разстояния ще помогне на Rolls-Royce да постигне финансовите си цели за годината. 

Загубата на акция за полугодието възлиза на 19,29 пенса, а миналогодишната печалба се е равнявала на  4,73 пенса на акция.

Приходите нарастват до 5,60 млрд. паунда спрямо 5,16 млрд, паунда година по-рано.

По отношение на перспективите за настоящата фискална година компанията продължава да прогнозира от нисък до среден растеж на основните приходи, а маржът на оперативната печалба се очаква да остане в голяма степен подобен на регистрирания през предходната година – 3,8 на сто.

Rolls-Royce все още очаква неголям положителен паричен поток през 2022 г.

Компанията заяви, че процесът по поглъщането ѝ от американския конкурент Parker-Hannifin Corp. продължава по план и се очаква да приключи през третото тримесечие, след като британските власти предоставиха разрешение през юли.

В края на миналия месец Rolls-Royce избра ветерана от петролната индустрия Туфан Ергинбилгич за следващия си главен изпълнителен директор, заменяйки Уорън Ийст, когато той се оттегли в края на годината. Компанията заяви през февруари, че Ийст ще напусне в края на 2022 г. след над 7 години начело, през които ръководи производителя на самолетни двигатели през трудния период вследствие на пандемията от Covid-1

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още