IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция набра 1,6 млрд. евро чрез емисия шестмесечни ДЦК

Търсенето на съкровищните бонове е надхвърли предлагането 2,9 пъти, а доходността се е понижила леко до 4,9%

16:35 | 12.07.11 г. 1
Гърция набра 1,6 млрд. евро чрез емисия шестмесечни ДЦК

Гърция набра днес 1,62 млрд. евро чрез емисия на 26-седмични съкровищни бонове, съобщиха от гръцката държавна агенция за управление на дълговете, цитирани от РИА „Новости“.

Книжата са били пласирани при доходност от 4,90%, след като на миналия търг през юни тя бе 4,96%. Търсенето от страна на инвеститорите е надхвърлило предлагането 2,9 пъти.

Гърция тества пазарите с краткосрочни заеми, тъй като дългосрочните се оказаха недостъпни заради кризата по държавния й дълг. За 10-годишните гръцки облигации пазарът търси доходност от около 17% годишно.

Балканската държава рефинансира дълга си от 350 млрд. долара чрез кредити от Европейския съюз и Международния валутен фонд.

Днешният търг се проведе на фона на новите опасения за ситуацията с държавния дълг на страните от еврозоната и по-конкретно в Италия и Испания.

Министрите на финансите на държавите-членки на еврозоната вчера не успяха да се споразумеят за нов спасителен пакет за Гърция, вследствие на което опасенията от евентуален фалит на страната обхванаха отново финансовите пазари, а еврото се понижи до 4-месечен минимум спрямо долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
dosadnik
преди 12 години
E тея не се спряха значи ... кой от ЕС им дава въобще да издават такива хартийки ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още