IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия ще диверсифицира доставките на газ заради различия с ЕК

Липсата на отговор на руските предложения и изискванията, заложени в "третия енергиен пакет" на Европа, стоят в основата на решението

10:31 | 19.10.11 г. 1
Русия ще диверсифицира доставките на газ заради различия с ЕК

Русия възнамерява да диверсифицира своите доставки на газ, ориентирайки част от обемите към държавите от азиатско-тихоокенаския регион заради липсата на отговор от страна на Европейската комисия на руските предложения и заради въвеждането на „третия енергиен пакет“ в Европа, съобщи руският заместник-министър на енергетиката Анатолий Яновски, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„В сътрудничеството с Европа възникват въпроси, свързани с регламентирането на нормите от „третия енергиен пакет“, както и с това, че нашите предложения за създаване на извънредни или специални правила за осъществяването на едни или други трансгранични проекти за доставка на газ и електроенергия в Европа от Руската федерация не получиха до момента, за съжаление, подкрепата на ЕК“, е казал Яновски на среща на управителния съвет на Международната агенция за енергетика в Париж.

„В тези условия ние, разбира се, ще актуализираме нашата главна схема за развитие на газовата промишленост. Нейната цел ще бъде диверсифициране на направленията за доставка на газ. По-конкретно се предвиждат доставки за държавите от азиатско-тихоокеанския регион – в Корея и Китай“, е посочил министърът.

Той е отбелязал, че диверсификацията ще се осъществява и чрез увеличаване на обемите за втечнен природен газ, „което ще осигури гъвкавост при реализирането на износа“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
dakl
преди 12 години
EС играе под чужда диктовка доста рискована игра, която може да доведе до доста тежки последствия за европейската икономика.Прогнозира се че Китай в близките години ще консумира почти 70 % от сегашното световно потребление на природен газ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още