IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руските депутати с най-много имоти извън страната в Украйна, Испания и България

Апартамент, парцел от половин декар, обект във "вилна сграда" и жилищен имот от 100 квадратни метра са сред декларираните имоти в България

22:16 | 15.04.13 г.
<p>
	Руската Държавна дума. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Руската Държавна дума. Снимка: Архив Ройтерс

Най-голямата част от недвижимите имоти в чужбина, притежавани от депутатите от руската Държавна дума, се намират в Украйна, следвана от Испания и България, сочат данни за имотното и финансовото състояние на законодателите, публикувани днес на уебсайта на долната камара на руския парламент, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

В България опозиционният парламентарист Дмитрий Гудков, който бе лишен от членство в партията Справедлива Русия, притежава апартамент от 85 квадрата, а съпругата на депутата от Единна Русия Владимир Плигин е собственичка на парцел от половин декар и "обект във вилна сграда" с площ 171 квадрата.

На българска територия фигурира жилищен имот от 100 квадратни метра, собственост на съпругата на депутата от Либералдемократическата партия Максим Рохмистров.

ИТАР-ТАСС изброява имотите в Украйна и Испания на неколцина членове на Държавната дума и техни роднини, като повечето от тях са жилища с площ от няколко десетки до няколко стотици квадратни метра.

Агенцията припомня, че преди време в долната камара на руския парламент мина на първо четене законопроект, който забранява на държавните служители, депутатите и служителите в силовите ведомства да притежават активи в чужбина, включително недвижими имоти.

Впоследствие президентът Владимир Путин внесе свой пакет законопроекти, който забраняваше само притежаване на сметки в чуждестранни банки. Пакетът разрешаваше недвижима собственост в чужбина, но при условие, че бъде декларирана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:30 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още