IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция няма да въвежда нови мерки за икономии до края на 2014 г.

Приоритет е намаляването на данъците, за да се подобри конкурентоспособността

11:16 | 21.07.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Гърция няма да въвежда нови мерки за икономии до края на 2014 г.

Гърция няма да въвежда нови строги мерки за икономии поне до края на 2014 г. Това обеща финансовият министър Янис Стурнарас, цитиран от Ройтерс.

Той очерта като важен приоритет намаляването на данъците, за да може страната да бъде конкурентна на съседни държави като България.

Междувременно днес в Атина пристига американския финансов министър Джак Лю, съобщи Bulgaria on Air. Предвидени са разговори както със Стурнарас, така и с премиера Андонис Самарас.

Стурнарас обясни, че ако Гърция се придържа към вече набелязаните мерки за икономии, спазва сроковете и изпълнява стриктно бюджета си, страната няма да има нужда от нови рестрикции в средносрочен план. Той обясни, че финансовото министерство разглежда възможността за въвеждането на подходящи стимули за коректните данъкоплатци.

Междувременно инвестиционен фонд в Гърция изчисли, че страната се нуждае от допълнителни 20 млрд. евро за подкрепа на малкия и средния бизнес. Изследването на фонда подчертава значението на бързото създаване на Гръцкия инвестиционен фонд. Той ще има начален капитал от 500 млн. евро, от които 100 млн евро са осигурени от германската банка за развитие.

Джак Лю многократно призова европейските лидери да преразгледат следваната от тях политика на бюджетни икономии и да дадат тласък на растежа – позиция, която защитава и Гърция.

На 8 август гръцкият премиер Андонис Самарас ще посети Вашингтон, където ще проведе разговори с американския държавен глава Барак Обама.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Напъна се смени рязко с обратния, но по "напълно логично" обоснован метод - същия като преди, но с изместена тежест на субективните аргументи! Човешка /субективистична/ Манипулация! - при статична манипулация /грешно зададени, но постоянни аргументи/ има шанс маймуните да решат задачата /изплатят дълга/, докато при динамична промяна е Невъзможно това да стане!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още