IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган определи като фалшив записа, уличаващ го в злоупотреба с пари

Партията на справедливостта смята, че това е поредният опит премиерът да бъде свален от власт

16:24 | 26.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ердоган определи като фалшив записа, уличаващ го в злоупотреба с пари

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заяви, че разпространените записи, уличаващи него и сина му в злоупотреба с голяма сума пари, са напълно фалшиви и ги определи като коварна атака, съобщава BBC.

Записът разкрива как Ердоган и синът му обсъждат разпределянето на около 30 млн. евро. Изтичането на файла предизвика огромен скандал и дори стана повод за демонстрации в няколко турски града. Днес се планира нов протест на площад „Таксим“ в Истанбул срещу беззаконията в правителството и корупцията.

Това е поредният опит Ердоган да бъде свален от власт, коментираха от щаба на управляващата Партия на справедливостта. Самият премиер заяви, че дейностите, свързани с подслушване, трябва да бъдат заведени под отговорност. Той изтъкна, че, ако този процес продължи, ще пострада личният живот на семействата и състоянието на държава няма да се подобри.

Според Народнорепубликанската партия, която е основна опозиционна сила, автентичността на записа не подлежи на съмнение, ето защо членовете ѝ поискаха оставката на Ердоган.

Снощният протест в Турция беше организиран само няколко часа след разкритията за записа. Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне гражданите. Стигна се и до сблъсъци.

В края на миналата година в Турция се разрази друг скандал, свързан с корупционните практики по високите етажи на властта. Премиерът го определи като „мръсна операция“ срещу правителството.

Подробности по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още