IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин връща военните от ученията

Руският президент е наредил на военнослужещите да се завърнат в базите си след доклад за успешното провеждане на мисията

10:12 | 04.03.14 г. 23
Путин връща военните от ученията

Руският президент Владимир Путин е наредил на военнослужещите, участващи във военни учения, да се завърнат в базите си. Това съобщи пред журналисти в Кремъл прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости и Dnes.bg.

Песков посочи още, че военните учения край Крим не са свързани със събитията в Украйна.

По думите му Путин е взел това решение, след като получил доклад за успешното провеждане на мисията.

Според Франс прес в приключилата внезапна проверка на бойната готовност на войските от Западния и Централен военен окръг, разпоредена в сряда миналата седмица, са взели участие общо 150 хил. военни с близо 90 самолета, 120 хеликоптера, 880 танка и 80 кораба.

Този вид проверки, станали вече традиционни за днешната руска армия, според Владимир Путин дават възможност да се прецени способността на войските "да решават внезапно възникващи задачи". 

На свой ред изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов обяви, че ситуацията в Крим остава напрегната и призова властите в Русия да прекратят провокациите на територията на Украйна.

"Обръщам се към ръководството на Руската Федерация. Прекратете агресията и провокациите. Това са престъпления и вие ще отговаряте за тях", обяви той, цитиран от Интерфакс.

Представителят на САЩ в Съвета за сигурност на ООН Саманта Пауър пък постави под съмнение молбата на Виктор Янукович към Владимир Путин за въвеждането на руски войски в Украйна.

"Няма никакви доказателства, че руското национално малцинство в Украйна като цяло и в частност в Крим е притеснявано. Всичко, за което говорят представителите на Русия, са измислени заплахи", настоя тя.

Междувременно Барак Обама проведе спешно заседание на Съвета за национална сигурност на САЩ с единствена тема - ситуацията в Крим. В съобщението на Белия дом се посочва, че на срещата са се обсъждали различни варианти на действие по отношение на Русия в отговор на ситуацията в Украйна.

В заседанието са участвали държавният секретар на САЩ Джон Кери, който се очаква във вторник да пристигне в Киев, министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл, както и председателят на Обединения комитет на началник щабовете на Въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси.

Още новини по темата следете в Dnes.bg

Повече за ситуацията в Украйна вижте в материала на Bloomberg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

21
rate up comment 6 rate down comment 0
Stone_Kold
преди 10 години
Сталин трябваше да унищожи англия и сащ веднага след германия.....не само като военна мощ но и като населениие да ги изтреби безцеремонно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 4 rate down comment 2
kalendar
преди 10 години
Ми то и в България не сме живели по-зле от ... Боже-ние не сме живели по-зле! Пък да ти кажа-според ИЧР сме живели най-добре при бай Тоше. Ми да връщаме социализма?А за условията на мирен свят-Сирия, Тунис, Египет, Украйна:), Либия, Ирак, Афганистан, да продължавам ли?!?! И всичките тези места-с участието на НАТО
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 4 rate down comment 2
kalendar
преди 10 години
Нали си наясно, че ако беше адаша(Владко), а не Елцин и Горбачов сега Русия-Съветите(а и България) щяха са да както Китай. А Крим е Руски и Украйна е сателит на Русия. И изхранват и Китай и ЕС(това са най-големите производители на зърно). Не знам, защо роптаят-мешаха се във вътрешната политика(полски, литовски политици на Майдана) на Украйна, сега когато Русия показа зъби(което трябва да са били наивни, да смятат, че е щяло да се размине) и всички пищят против нея?!?!? Еми-да не са ръчкали с пръчка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 6 rate down comment 4
bgMan
преди 10 години
Писмо на "рускоговорящ германец" до Путин: ''Другарю Путин, в Германия сме 5 млн.руснаци. Карат ни да работим и да говорим на немски език. Помогнете ни''
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 5 rate down comment 9
milioner4e
преди 10 години
Много интересно защо защитаваш Путин. Или и ти си облъчен от проруските "медии". В Русия не са живяли по-зле от 17та година и се оставяш на парадиране с военна мощ в условията на мирен свят да те заблуди кой е шефа? Замисли се само какво ще стане, когато ЕС спре търговски отношения с Русия, а САЩ блокират сметките на всички руснаци в управлението.. Как може да се кефиш на комплексар, който си го вее пред цял народ и ги заплашва с война.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 10 rate down comment 2
misanthrope
преди 10 години
Това също е така, но според мен е страничен ефект :)Както беше писал някой, Русия възниква като Киевска Русия :)Киев е първата столица на Русия, в Украина живеят много руснаци а Крим е база, от която Руснаците контролират Черно Море. Това беше вик от страна на ПутинКрим е руски, Украина е сателит на Русия! Не си мислете, че ще ги пусна лесно. Сега добавя тихичо "Разбрахте ли ме? Добре, сега да видим как ще я караме нататък" Прибалтика трябва да вдигне паметник на Горбачов и Елцин. Единия беше нормален, другия - пияница. Ако беше Владко, щяха да видят ЕС през крив макарон
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 3 rate down comment 1
deant
преди 10 години
забравих да добавя - от Украйна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 0
deant
преди 10 години
И за мене това беше Диверсия. Бас държа, че никой от вас не мисли другаря Путин за ***. Поигра си малко на учение и целия западен свят напълни гащите. За това и накараха Полша да свика съвета, под предлога, че се оппасява от териториалната си цялост. Само не стана ясно за коя територия става въпрос - за тази, която сега заема или онази бъдещата част(ако не цялата), която мисли да заеме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 12 rate down comment 1
0pk
преди 10 години
Стига сте спорили за нефта. Я кажете запознатите, че ми стана интересно, кой изкупи поевтинелите руски и украински активи тези дни и дали същите скоро няма да възвърнат стойността си? Струва ми се че станаха някакви рокади, просто така няма да провеждаш мащабни учения в Крим и да мълчиш по въпроса, поставяйки в неведение за намеренията си останалите играчи. Обама час и половина нищо не е можал да изкопчи от Путин. Да не би тоя последния да е разходил пешките, за да прилапа нещп по-голямо?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 5 rate down comment 1
data
преди 10 години
Вземаш кризата от 70-те , появилата се стагфлация и търсиш разликите със сегашната . После търсиш определение за стагфлация и теориите който я определят като феномен .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още