IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС и САЩ се изплашиха от случващото се в Крим, смята Нина Дюлгерова

Едва след започването на диалог между Киев и Москва ще стане ясно коя е легитимната власт, смята експертът

09:05 | 07.03.14 г. 12
ЕС и САЩ се изплашиха от случващото се в Крим, смята Нина Дюлгерова

Европейският съюз (ЕС) и САЩ не само се изплашиха от случващото се в Крим, но и реално не знаят какво трябва да се случи там, заяви в сутрешния блок на Bulgaria On Air анализаторът проф. Нина Дюлгерова.

По думите ѝ в ситуацията в Крим се забелязват елементи, познати от проблемни райони като Абхазия и Южна Осетия.

Според експерта Крим при всяко положение ще промени своя статус и ще достигне до сложен формат на двойно присъствие на Киев и Москва.

Коя е легитимната власт в Украйна ще се разбере в момента, в който започне истинският диалог между Украйна и Русия, категорична е Дюлгерова.

По думите ѝ в тази ситуация САЩ са допуснали редица грешки, една от които е свързана с директната намеса на страната в случващото се в Киев през ноември миналата година чрез присъствието на заместник-държавен секретар на САЩ на Майдана.

Според анализатора е добре Вашингтон да остави Киев и Москва да започнат преговори без да се намесва по-сериозно.

“САЩ трябва да спрат да излизат с объркани декларации, които самите те игнорират. Това е ситуация, която е създадена изкуствено в Украйна, но която в момента ескалира”, коментира Дюлгерова.

Според нея в Черноморския регион в момента са концентрирани всички политически и икономически енергии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

12
rate up comment 4 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Друго става в БГ, ама не мога да го кажа публично - нали и без това всичко само го чета някъде... както си обясняват удобно за себе си *** ;)))))) - ще го разберете след около 2м !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
"Ти направо убиваш купона с твоите тези! хаха...! "=======================================Не са мои:Михаил Горбачов - към ООН /дек. 1988 г./: "По-нататъшният глобален прогрес сега е възможен само чрез търсене на универсален консенсус в движението към нов световен ред"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 1 rate down comment 7
bgMan
преди 10 години
Забелязвате ли драги съграждани и съгражданки как щом ЕС отхапа по-голямата част от Украйна взеха да валят само изключително добри новини и суперлативи по адрес на България.Инвестициите текнаха.....Май ни вдигнаха с 1 ниво по-нагоре, а???Сега честта да са най-отдолу в ЕС се падна на украинците.Сбъдна се една моя прогноза тук отпреди кризата в Украйна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
"ама така не ми е интересна дискусията с надъханите ... и пр. талибани тука"======================================== - да не си мислят че сме един и същи човек маймуните !! Ха, Ха, Ха !!!Ех... аз все катеря нанякъде... а ти купони си правиш на едно и също място нон-стоп!! ама правото си е изцяло твое, да го правиш де ;))После някой "мизерен-***" на който се редуваме да му го начукваме /по отделно/, по удоволствието от секса субективно определя че сме един и същ!! Та субективизма му пречи да разбере, че резултата и самия процес са обективни, а само удоволствието е субективно и от него /удоволствието/ няма как да си обясни процеса - Ха, Ха, Ха ... щото той не е в него, въпреки че субективизма го бута да си го търси само там, ама тогава ако го набарат някъде из тъмното в обективната реалност, за него пак ще сме ние /щото субективното усещане по което той определя обективната реалност е едно и също/ :)))))))) - на това аз му казвам ЛЮБОФФ и затова него го имам за ЛЮБОВНИЦА - Ха, Ха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 10 години
Хехе... гледал съм ги всичките на Катасонов, ама така не ми е интересна дискусията с надъханите десни инвеститори, капиталисти и русофоби и пр. талибани тука... хаха!Ти направо убиваш купона с твоите тези! хаха...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 10 години
С две думи - хитрата сврака с двата крака, за мустака! Толкова бяха доволни, че са го изненадали Путин по време на олимпиадата и са му развалили кефа!И сега какво става? Ако все пак Русия си прибере Крим, а то натам отива, какво ще спре Китай да си прибере онези острови заедно с морето около тах, че даже и Тайван? И на него ли ще му наложат санкции? хаха! Видно е, че Путин и Си Дзинпин играят в един отбор в украинския мач!Да не се окаже, че така си го забодоха с тези фашистчета от Десния сектор в Киев, че от тук нататък само ще им влиза ... Изобщо, големите стратези на Обама го изиграха като кучето на нивата - хем "Fusk the EC", хем "*** me!" хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
Ето ти за шаха - играят го само за пред маймуните:https://***.youtube.com/watch?v=QYCsYyS3m-E
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 10 години
Даже направо напълниха гащите! хаха! Така са се оплели, че им лъсна алчния ***, барабар с всичките им ценности!Оланд щял да наказва Русия, ама нямало да спира сделката с двата кораба, дето руснаците требва да получат наесен и да платят 1 млрд. Меркел върти пръст, ама ако може руснаците да не спират да купуват мерцедеси и да пращат газ! Янките и англичаните ще показват на Путин къде свири радиото, ама ако може руснаците да не спират да купуват облигации, долари и американска ***, че иначе са за мустака! Абе срамна работа!Обаче има нещо, дето минава покрай вниманието на големите експерти и коментатори тука - май не ви е ясно какво значи това, че във всеки момент руснаците са в състояние да извадят кристален запис на всичко, което се обсъжда в западния двор по уж най-криптираните и сигурни телефони! Как ли го правят? И по-важното - от кога? От кога руснаците са наясно какво им готвят и дали не са разчели до последния детайл всичко, което се случва и ще се случва? Добри са в шаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 6
hellwitch
преди 10 години
Напротив. Ситуацията е идеална и колкото повече Путин стиска Крим, толкова повече губи останалата част от Украйна. Даже ако възникнат боеве Украйна тотално би намразила руснаците и би се откъснала от тяхното влияние.Варианта от преди кризата - с поставеното руско лице Янукович е далеч по неприятен за запада.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 0
albobo76
преди 10 години
Целат им е ясна, докато "аборигените" се трепят едни-други, военно-промишления комплекс печели яко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още