IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва отвръща на Запада с ембарго на вноса на селскостопански стоки

Кремъл ще състави списък с видовете селскостопанска продукция, суровини и хранителни стоки, които попадат под действието на новия указ

21:00 | 06.08.14 г. 51
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Москва отвръща на Запада с ембарго на вноса на селскостопански стоки

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ "За прилагане на отделни специални икономически мерки за гарантиране на сигурността на Руската федерация", съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ИТАР-ТАСС.

С този документ на органите на властта на Русия се дават указания "в дейността си да се ръководят от това, че в продължение на една година от влизането в сила на подписания днес указ, се забранява или се ограничава извършването на външноикономически операции, предвиждащи внос на територията на Руската федерация на отделни видове селскостопанска продукция, суровини и хранителни продукти, които идват от страна, приела решение да въведе икономически санкции срещу руски юридически или физически лица, или присъединила се към такова решение".

Путин е възложил на правителството да състави списък с видовете селскостопанска продукция, суровини и хранителни продукти, които попадат под действието на указа, а също и да състави списък на конкретни действия, необходими за изпълнението на този документ.

Кабинетът трябва да вземе и мерки за гарантиране на балансирането на стоковите пазари и за недопускане на ускорено повишение на цените на селскостопанската и хранителната продукция.

Президентът възложи и да се разработи и приложи на практика заедно с производствените обединения, търговските мрежи и организации комплекс от мерки, целящи да се увеличи предлагането на стоки руско производство.

На правителството се препоръчва при необходимост да внася предложения за промяна на срока на действие на забраната, предвиден в указа.

Указът влиза в сила от деня на подписването му. Както се отбелязва в документа, тези мерки се вземат "за защита на националните интереси на Руската федерация", пише БТА.

Още новини от страната и чужбина може да намерите в Dnes.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

41
rate up comment 3 rate down comment 3
misanthrope
преди 9 години
Чакай бе, защо някой трябва да ни го е дал? 50 години българите да не са седели на сянка и да са гледали как добричкия чичко Брежнев ни строи язовири и електрификация? Гърците, финландците, португалците, като си нямаха добър чичко Брежнев, гледам нито ток имат ни вода ни язовири и са го закъсали, в пещери живеят. Или можеби имаш предвид, че специалистите, които бяха способни да построят язовир Искър, бяха хвърлени в затвора от *** на другарите, пък после бяха извадени от там, за да го проектират и построят под стража?http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD_%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2_%28%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82%29
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 3 rate down comment 5
lordrad
преди 9 години
Ти приятел си фанатизиран приятел на Русия.Да не си руснак.България следва да обичаш повече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 7 rate down comment 0
SSIW
преди 9 години
Реално това и казах в началото, Русия ще губи много в дългосрочен план ако не и дойде акъла на Путин и клуба на Олигарха!------------Моето мнение е, че на щатите и Европа, от Русия не им трябва АБСОЛЮТНО НИЩО ДРУГО, освен ресурсите (т.е. ще се опитат да й ги вземат на възможно най-ниска цена). Следователно руснаците са си в правото да търсят алтернативен път на развитие , вън от взаимодействието с щатско-европейския съюз, след като условията за такова партньорство, което им се предлага не ги устройва. Това са обективните реалности, едва ли има смисъл, към тях да се привнасят някакви емоции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 1 rate down comment 0
SSIW
преди 9 години
Нищо фатално не се случило;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 3 rate down comment 0
kalendar
преди 9 години
съжалявам, ако не съм те разбрал...може би прекалявам с ракията тия дни:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 3 rate down comment 0
kalendar
преди 9 години
аз и друг път съм казвал-освобождаването на България и попадането ни в сферата на влияние на Русия след ВСВ-и двете са резултат от геополитически грешки на Западна Европа. Те не са искали ни едното, ни другото. След вътрешният политически разпад(не можете да ме убедите в друго) на соц. блока попадаме след известно лутане, в сферата на влияние на Запада. Е, ако използваме метода за измерване на това дали е добре управлявана държавата Х(той е приложим само в Европа, но все пак), а именно-дали ни се увеличава населението, то няма да коментирам кой ни е бил по-добрият господар(щото да свалим розовите очила-именно за геополитика става въпрос тук).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 3 rate down comment 0
SSIW
преди 9 години
Съвсееееем грешно си схванал смисъла на поста ми , изцяло в ироничен дух е издържан, ако го прочетеш пак може би ще се убедиш ;))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 3 rate down comment 2
kalendar
преди 9 години
* хърватите прописват на латиница, сорка за лапсуса. Преди това са писали на глаголица.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 5 rate down comment 4
kalendar
преди 9 години
http://goo.gl/TpkpXE#24 Мави е прав, че ако не бяха руснаците и техните няколко вековни войни(ако не се лъжа над 15 на брой) и тяхното финансиране на едни или други възстания сега най-вероятно щяхме да си пишем на турски. А ако смяташ(исторически), че западняците им пука повече за БГ от колкото на прасето му пука за гулията, която яде, то ще дам примера със Хърватска и глаголицата-преди папската пропаганда там(между другото имало е и католическа пропаганда тук-за справка Чипровци) изведнъж прописват на кирилица, почват да търсят "древни" корени при илирите и т.н. Как да е-пътя ни не е с Русия(според мен), ама да забравим, че сме славяни и православни...те гърците не забравиха, но ние сме по-католици от папата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 4 rate down comment 3
needtoknowmore
преди 9 години
като падне монопола в/у стратегическите суровини и се разбие банково-кредитния картел....====Именно това и говоря, за жалост картелирането е пак гарантирано от държавният монопол! Иначе, и в тази изкривена пазарна действителност - нямам спомен някой да е произвел с Х единици повече и да не е успял да ги реализира със спад на цените, воден от страха да загуби 100%! А когато стане момента всичко живо да губи, то цикъла на продукта е завършен и се търси друго! В смисъл това е микроикономика и световна търговия 101! За жалост държавният монопол гарантира в момента тотално изкривеност!Реално това и казах в началото, Русия ще губи много в дългосрочен план ако не и дойде акъла на Путин и клуба на Олигарха! Европа ще страда но ще преструктурира и ще диверсифцира с цел конкуренция на източниците на енергия, Русия какво ще прави целият този нефт и газ един ден, в който ЕС няма да им толкова полза от Русия, а технологиите са дръпнали и от пръдня да захранват ДВГ за 100 км пробег ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още