IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва отвръща на Запада с ембарго на вноса на селскостопански стоки

Кремъл ще състави списък с видовете селскостопанска продукция, суровини и хранителни стоки, които попадат под действието на новия указ

21:00 | 06.08.14 г. 51
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Москва отвръща на Запада с ембарго на вноса на селскостопански стоки

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ "За прилагане на отделни специални икономически мерки за гарантиране на сигурността на Руската федерация", съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ИТАР-ТАСС.

С този документ на органите на властта на Русия се дават указания "в дейността си да се ръководят от това, че в продължение на една година от влизането в сила на подписания днес указ, се забранява или се ограничава извършването на външноикономически операции, предвиждащи внос на територията на Руската федерация на отделни видове селскостопанска продукция, суровини и хранителни продукти, които идват от страна, приела решение да въведе икономически санкции срещу руски юридически или физически лица, или присъединила се към такова решение".

Путин е възложил на правителството да състави списък с видовете селскостопанска продукция, суровини и хранителни продукти, които попадат под действието на указа, а също и да състави списък на конкретни действия, необходими за изпълнението на този документ.

Кабинетът трябва да вземе и мерки за гарантиране на балансирането на стоковите пазари и за недопускане на ускорено повишение на цените на селскостопанската и хранителната продукция.

Президентът възложи и да се разработи и приложи на практика заедно с производствените обединения, търговските мрежи и организации комплекс от мерки, целящи да се увеличи предлагането на стоки руско производство.

На правителството се препоръчва при необходимост да внася предложения за промяна на срока на действие на забраната, предвиден в указа.

Указът влиза в сила от деня на подписването му. Както се отбелязва в документа, тези мерки се вземат "за защита на националните интереси на Руската федерация", пише БТА.

Още новини от страната и чужбина може да намерите в Dnes.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

31
rate up comment 1 rate down comment 0
SSIW
преди 9 години
Хаха ;)) Аз пък за кое не съм прав?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 3 rate down comment 0
kalendar
преди 9 години
Дам...еми-Стамболов е искал да прави Българотурция и на чело на държавата да слага султанът. А като напишеш нещо тук за България(особено ако е преувеличено) най-много да изядеш някоя майна от мен, понякога буквално. Но и обратното е вярно-ако напишеш нещо за праведната Европа и изведнъж ставаш като плесен на влажно. Пък тя истината е някъде по средата...ПС: Русия те е избвалива от гадните турци SSIW и ти не сте прави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 3 rate down comment 0
needtoknowmore
преди 9 години
Е добре, не ти хванах спатиите пъровоначално, не съм от най активните - но за всичко си прав! +1
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 5 rate down comment 2
Stone_Kold
преди 9 години
сащ трябва да бъдат изкоренени от земята а сателитите им оставени да цирикат безпомощтни след гибелта на главааря им
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 5 rate down comment 3
Stone_Kold
преди 9 години
вие какво предлагате русия да направи?да си даде ресурсите за хартийки за да могат гражданите им да се лигавят и изсерат вси4ко и после да умрат?да се изконсумира вси4ко и да имат едни хартийки? капитализна е еедна много пагубна система основана на робство господар и консуматори не водеща до никъде
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 7 rate down comment 6
Stone_Kold
преди 9 години
брат ти да си бил на тяхното място да се биеш с фанатизираните фашисти и да си приживял шок и стрес като тях не ще *** жените ами и собственото си дете ще наебеш и изядеш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 9 rate down comment 5
Stone_Kold
преди 9 години
яко глупости сте надраскали гледам русия тва русия онова............нека фактите говорят колко милиарди долари подаръци за да се развиваме ресурси енергоносители изсипаха подаръци? заводите язовирите тва рейгън ли ни даде?сталин ли ни пускаше бомби или американеца? англосаксонци ли ни освободиха или русите?сега що *** не даде тон да ни подарят милиарди и злато и уран и нефт и да е загрижен защо населението не ни е 20 милиона а ина нема 4-5 млн българи?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 3 rate down comment 1
Patilan
преди 9 години
Мизантропов, леко се поотнесе с патоса. Рашките могат да имат нефт и газ, но храна последните 96 години не са имали.Всичко се внася. Днес, само 30% от млечни и месни продукти идват от САЩ. Така че имано с храната леко ще го закъсат, но няма лошо... като имат носталгия по комунизма да се редят по опашки Не че ще стане чак толкова лошо де... но мога да помечтая.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 7 rate down comment 3
lordrad
преди 9 години
БРАВО!Написал си истината дано някой с промити мозъци им светне нещо.Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 г., отн. поведението на Червената армия в България. На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни военнослужещи:1. Произволно се вземат от местното население работен ***, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти и без съответното оформяне на иззетия *** и хранителни продукти;2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства и смазочни масла. Това води до проваляне на есенната сеитба.3. Някои военнослежещи в пияно състояние влизат нощем в домовете на хората в градове и села с цел грабеж, а внякои случаи изнасилват жени и убиват мъжете им. Така напр. в с Дивдядово, Шуменско, наред с другите хора е убит и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голямо смущение сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване. Ама си ги е бивало освободителите, а?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 4 rate down comment 2
SSIW
преди 9 години
"В твоят случай увеличеното предлагане, ще свали цените!"------------Еми може .... когато най-напредничавите (и следователно ефикасни) производствени технологии, станат достъпни като цена за повече от 0,0000001% от световното население, като падне монопола в/у стратегическите суровини и се разбие банково-кредитния картел.... въобще тази тенденция за която говориш, май не ни е писано да я видим.При такива изходни условия, каквито наблюдаваме в съвременността ни има предпоставки за картелиране, а не за възникване на конкуренция ;))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още