IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва отвръща на Запада с ембарго на вноса на селскостопански стоки

Кремъл ще състави списък с видовете селскостопанска продукция, суровини и хранителни стоки, които попадат под действието на новия указ

21:00 | 06.08.14 г. 51
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Москва отвръща на Запада с ембарго на вноса на селскостопански стоки

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ "За прилагане на отделни специални икономически мерки за гарантиране на сигурността на Руската федерация", съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ИТАР-ТАСС.

С този документ на органите на властта на Русия се дават указания "в дейността си да се ръководят от това, че в продължение на една година от влизането в сила на подписания днес указ, се забранява или се ограничава извършването на външноикономически операции, предвиждащи внос на територията на Руската федерация на отделни видове селскостопанска продукция, суровини и хранителни продукти, които идват от страна, приела решение да въведе икономически санкции срещу руски юридически или физически лица, или присъединила се към такова решение".

Путин е възложил на правителството да състави списък с видовете селскостопанска продукция, суровини и хранителни продукти, които попадат под действието на указа, а също и да състави списък на конкретни действия, необходими за изпълнението на този документ.

Кабинетът трябва да вземе и мерки за гарантиране на балансирането на стоковите пазари и за недопускане на ускорено повишение на цените на селскостопанската и хранителната продукция.

Президентът възложи и да се разработи и приложи на практика заедно с производствените обединения, търговските мрежи и организации комплекс от мерки, целящи да се увеличи предлагането на стоки руско производство.

На правителството се препоръчва при необходимост да внася предложения за промяна на срока на действие на забраната, предвиден в указа.

Указът влиза в сила от деня на подписването му. Както се отбелязва в документа, тези мерки се вземат "за защита на националните интереси на Руската федерация", пише БТА.

Още новини от страната и чужбина може да намерите в Dnes.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

21
rate up comment 7 rate down comment 5
michaelis
преди 9 години
баце болшинството са против американците и долара им включително и аз, защото са заробили света, а у тоя Путин виждам човек който може да им се противопостави и ич не ме е еня дали е агресор или не, но демократ не е в никкав случай
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 3 rate down comment 3
needtoknowmore
преди 9 години
Това е далеко от която и да е икономическа логика!За да има какъвто и да дефицит се пита, какво прави държавата с цените и що е поставила таван/под!В твоят случай увеличеното предлагане, ще свали цените! Повече хора ще имат достъп до повече стоки/услуги демек ще имаш и ръст на благосъстоянието! При свободна пазарни отношения точно това става! Няма такова понятие имам 100 единици, ама не мога продавам 40, сваляш цените ако и това не стане ликвидираш капитала и го трансформираш! Една Русия може толкова много да се развие и целият свят да има полза от това, но уви ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 15 rate down comment 4
misanthrope
преди 9 години
Изобщо не съм прав, нито принципно нито безпринципно. Просто четейки про-руския патос в останалите постове, реших да хвърля един-два в стил комсомолско събрание от 80тте и да се позабавлявам с реакциите.За 500 години, турците които така мразим, не успяха да затрият българщината, но руските ни братя успешно са се справили.Когато тук напишеш нещо лошо за България -***, помийна яма, клоака .. абе каквото се сетиш, ще срещнеш веднага дружно одобрение, но само кажи, че Русия не е непобедима, че е агресор, че Путин не е прав в нещо И ЩЕ БЪДЕШ РАЗКЪСАН и изяден. Ще ти се обясни че си безродник, че Русия те е избавила от гадните турци, че Русия е братска страна, че всички които налагат санкции на Русия са фашисти и евреи едновременно, и т.н. и т.н.Пропагандата е работила добре, българите са останали малко и са на път да бъдат доунищожени от западната пропаганда, която на свой ред не спира да хвърля кал по нас и да ни убеждава как сме по-низши от червеите и.. е на път да успее ще знаеш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 7 rate down comment 1
SSIW
преди 9 години
Кой ще даде пари на хората да изкупят, не само нереализираната продукция от 40 единици в първия момент, но и допълнително 50 единици при хипотезата на разширяване на производството? Извод: всеки консуматор/потребител е безценен за системата, включително и тези, които консумират повече, от колкото произвеждат. А щом има такива, които потребяват повече от колкото произвеждат, препоръчително е, да плащат потребеното с някакви реални блага (природни ресурси, да кажем, както постъпва Русия), а не с прибавяне на виртуални нули по разни регистри в коНпютурите, както щатите работят целия свят ;))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 5 rate down comment 2
SSIW
преди 9 години
Както и не може да си страна бензиностанция в 21 век! На икономически план са на зад, като се замислим една Бразилия произвежда повече от една Русия!----------------Нека разгледаме такъв пример: при едно текущо взето ниво на производствения капацитет и териториална експанзия на промишлеността в глобален план , имаме 100 единици продукт, като за 40 единици продукт няма купувачи ... Питам се как едно увеличаване на общия/глобален производствен капацитет (чрез териториално разширение, както ти предлагаш Русия да разгърне мащабно производство) ще доведе до подобрение на ситуацията с реализирането на тази продукция? Ние (като пример) ще имаме да кажем, 50 допълнителни единици продукт или общо 150 единици продукт, а от къде ще се вземат индивидите с възможности и нагласи, да купят това увеличено количество стоки/услуги, след като в предходния момент, при по-ниския обем реализирано производство, е имало дефицит на търсене?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 4 rate down comment 1
michaelis
преди 9 години
той ше се срути тъй или иначе, няма да изчезне, но няма да е доминиращ тва е, натам върви работата, лошото само е, че всички такива работи завършват с война, а тогава не знам ... дано да няма ама не знам какво ше изфабрикуват...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 5 rate down comment 2
needtoknowmore
преди 9 години
Чети историята тя е показателна, какво става с тези "велики и непобедими", когато бъдат изолирани! Ако още не си разбрал, дългосрочно може да си останат непобедими с 95% подкрепа на Путин, ама всичко живо да се чуди как да напусне стил Св. Корея!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 3 rate down comment 2
misanthrope
преди 9 години
А вие защо биете ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 3 rate down comment 0
needtoknowmore
преди 9 години
Ти да не си мислиш, че во веки на петрол ще го караме? А доларо може по всяко време се срути, стика се скъса петродоларовият стандарт!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 10 rate down comment 3
michaelis
преди 9 години
Абе малко демократично няма при Путин, ама и при америте същата работа както беше с предизборната кампания на Ron Paul където веднага го низвергнаха, зашото щеше да им спре печатницата и да им ореже и военни бюджети, да вдигне лихви, да не вдига границата на дълга им и прочее, да ама на банкерчетата това не им хареса и веднага "демократично" у лево и сложиха кюмура да прави зулуми там и да ги слуша, тъй че демокрация нема нигде по света, просто така е устроен ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още