IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пробив в преговорите за украинската криза?

Очаква се да бъде подписан подробен документ от поне 12 пункта

08:40 | 12.02.15 г. 11
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Четиримата лидери по време на преговорите в Минск. <em>Снимки: Ройтерс</em></p>

Четиримата лидери по време на преговорите в Минск. Снимки: Ройтерс

В рамките на кризисната среща на върха в Минск се очертава достигането на споразумение, става ясно от информация на дипломати. След среднощните преговори се очаква лидерите на Украйна, Русия, Германия и Франция да подпишат документ, който трябва да помогне за решаването на кризата в Украйна, предава Ройтерс.

Документът обхваща 12-13 точки, с които кризата в източната част на страната трябва да бъде решена, съобщава и агенция ТАСС, позовавайки се на неназовани дипломати. Междувременно в сградата се подготвя и специално антре, в което канцлерът на Германия Ангела Меркел, президентът на Украйна Петро Порошенко, френският президент Франсоа Оланд и руският му колега Владимир Путин ще подпишат документа.

Драматичните усилия за постигане на мир в Минск се превърнаха през нощта във война на нерви. Разговорите започнаха в около 19,15 часа с контакти в тесен състав, на които присъстваха само лидерите. Два часа по-късно преговорите продължиха в разширен състав. А след още два часа лидерите се върнаха към контакти в тесен състав.

На шестия час след началото на преговорите Виталий Чалий от президентската администрация на Украйна заяви, че разговорите все още може да се проточат „най-малко пет или шест часа". Лидерите не желаят да напуснат конференцията, без да са постигнали поне споразумение за прекратяване на огъня. „Сега се води война на нерви“, написа Чалий в Twitter. „Сънят е за страхливците", добави той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 13:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 8 rate down comment 11
Стоян Петров
преди 9 години
Наистина е гадно светът да се управлява от афроамериканец, но факт! Примерете се и го приемете. Нищо не можете да направите, освен да изкарете някоя рубла. За което моите адмирации, разбира се!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 6 rate down comment 10
крас
преди 9 години
ВОЙНАТА Е НЕИЗБЕЖНА!На рашъните ще им се налага да воюват на два фронта - на УКРАИНСКИЯ и НАГОРНО КАРАБАХСКИЯ!Вероятността за война с ГРУЗИЯ също не е изключена!До началото на пролетта Украйна ще е в състояние на ДЕФОЛТ, който ще доведедо разпада на държавата им!ЩЕ СПРЕ ГАЗТА ОТ РУСИЯ КАКТО ЗА УКРАЙНА ТАКА И ЗА НАС!СЛЕД СРИВА НА РУБЛАТА ГЕРМАНИЯ Е В ТЕЖКО ИКОНОМИЧЕСКО СЪСТОЯНИЕ ! НА ПАЗАРИТЕ И В РУСИЯ СА ВЕЧЕ КИТАЙЦИ И ТУРЦИ!ЗАСЕГА АМЕРИКА САМО НАБЛЮДАВА СЛУЧВАЩОТО СЕ, НО НАПРОЛЕТ ЩЕ ГРЪМНЕ БАЛОНА С ШИСТОВИЯ ГАЗ, КОЙТО ЩЕ ВЗРИВИ ФИНАНСОВИТЕ ПАЗАРИ!КЪДЕ СМЕ НИЕ?Малцина осъзнават , че сме РАЗМЕННАТА МОНЕТА на рашъните с ТУРЦИЯ! ЛЕКА И ПРЪСТ НА ДЪРЖАВИЦАТА НИ!Няма кой повторно да ни освободи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 7 rate down comment 6
michaelis
преди 9 години
дядя Сам явно си е прайл сметките без кръчмарина, защо не ги въоръжават Украйната ..., кат ти каам чз да слушаш бившия немски генерал от НАТО ти не верваш. Човека каза, че на Русията ше и трябват 48ч. за да приключи с войната в Украйна. Това не го казвам аз тва го казва ей тоя Harald Kujat. Каза, че Русия лъже, че ще и трябват 2 седмици за Киев.... ще и трябват само 5 дена .... Пак повтарям, че това са думи на немския генерал не мои ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 10
Стоян Петров
преди 9 години
***, мнението на Новоросия няма никакво значение. Продуцент, сценарист и режисьор на постановка е Новоамерика. Дядя Сам разпределя ролите и отговорностите. На Вас ви остава единствено да стискате зъби и да попържате като сърбите-Колумбе, еб*м ти и откритието.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 6
0pk
преди 9 години
Малко снимков матрял от срещата:http://cs621527.vk.me/v621527512/11dc6/cNDcQdgI6c0.jpghttps://pp.vk.me/c622721/v622721910/1cfca/sR1znOe93I4.jpg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 6
0pk
преди 9 години
Новороссия никога няма да подпише. Те вече веднъж подписаха такъв документ. Нямаше голяма полза от него. 14 часов театър. Чудя се за какво всъщност е ставало дума на тези преговори?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 7
Grosss
преди 9 години
Подозирам,че този мир е нужен на Порошенко да мобилизира и въоражи новаармия,както стана и първия път ,когато сключиха премирие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 5
michaelis
преди 9 години
ето една анимирана снимка пак на един изолиран в единия край на масата .....и всички записват какво говори изолирания ..... :))http://cpe.memberlodge.org/Resources/Pictures/board_meet.gif
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 6
michaelis
преди 9 години
Бойчо, когато един човек сяда на маса срещу трима опоненти, то тогава той е началника ..... не е изолирания ..... освен ако не е в съд - тогава е друга работата ...... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 1
Grosss
преди 9 години
На срещата ги няма американците,а много добре знаем какво те искат илинай-малко се досещаме,скептично съм настроен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още