IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Киев алармира, че Русия е вкарала нова бронирана техника в Украйна

За последните 24 часа проруските сепаратисти са предприели общо 44 атаки в конфликтната зона

21:17 | 22.02.15 г. 70
Автор - снимка
Създател
Киев алармира, че Русия е вкарала нова бронирана техника в Украйна

Нова бронирана техника е забелязана да влиза от Русия в Украйна, включително и в югоизточния район, където бунтовниците нападат правителствени позиции край град Мариупол. Това съобщи днес украинският военен говорител Андрий Лисенко, цитиран от Ройтерс.

По думите му военен влак, натоварен с 60 бронетранспортьора, е пристигнал вчера от Русия в граничния град Амвросиивка. Малко по-късно автоколона с военно оборудване е пресякла границата при град Новоазовск, разположен на Азовско море западно от стратегическото пристанище Мариупол.

Лисенко потвърди, че продължават боевете при село Широкине, на около 30 км източно от Мариупол. "Нашите войници удържат позициите си", каза той.

Според говорителя на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана за последните 24 часа сепаратистите са предприели общо 44 атаки в конфликтната зона.

Междувременно украинските власти задържаха няколко заподозрени във връзка с днешното бомбено нападение в Харков, при което загинаха трима души. Това съобщи съветникът на директора на Службата за сигурност на Украйна Маркиян Лубкивски, цитиран от Ройтерс.

Бомба избухна по време на патриотично шествие в Харков, който е под контрола на Киев и се намира на около 200 км от зоната на бойните действия между правителствените сили и сепаратистите.

Според организаторите на шествието, по време на което стана взривът, е убит и координаторът и един от ръководителите на "Евромайдана" - Игор Толмачев, предаде ТАСС.

Загинал е и заместник-началникът на Първомайския районен отдел на местната милиция, пише БТА.

По данни на ръководителя на Главното управление на Службата за сигурност на Украйна в Харковска област Олександър Пивовар взривното устройство е било самоделно и е било натъпкано с пирони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

20
rate up comment 8 rate down comment 6
STRAHO
преди 9 години
"Ако трябва руснаците и украинците, ще ги измъкнат насила от дупките в които ще са се скрили Порошенко и компания, както това направиха МОССАД с нацистите. Слушай думите на Жириновски за Украйна и ще се удивиш как точно се сбъднаха нещата. Порошенко и той е там по млад. Някои се подсмихват там , но времето показа колко е бил прав.https://***.youtube.com/watch?v=u1vdbLaV7u0&feature=youtu.be
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 16 rate down comment 8
STRAHO
преди 9 години
Никой не бива да си прави илюзия че има Украинска нация! Те, рано или късно под някаква форма ЩЕ бъдат в руския свят. С Русия зад себе си имат всички шансове. Ако трябва ще ги измъкнат насила от дупките в които ще са се скрили както това направиха МОССАД с нацистите. От жидеото което постнах се разбира защо Путин ги предупреждаваше че се "самоубиват". Разбра се защо ги поканиха в ЕС след като очевадно не са за там и нямат и намерение да ги вземат. Гледай и това видео от 2005 година ! Слушай думите му за Украйна и ще се удивиш какточно се сбъднаха нещата. Порошенко и той е там по млад. https://***.youtube.com/watch?v=u1vdbLaV7u0&feature=youtu.beЛошото, че в България премахнаха всякакви предавания в които имаше анализи от какъвто и да е род. Заместиха ги с помии разни.....реалита и прочие блудкави каши + пропаганда! Е от време на време, пускат по някой от някоя от финансираните от Сорос организацийки.Лишиха ни от информация и ни натрапиха решения от които децата ни ще се срамуват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 16 rate down comment 0
Ango
преди 9 години
Украинският народ ще им търси сметка, колкото българският народ търси сметка на нашите дупедавци .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 15 rate down comment 2
STRAHO
преди 9 години
https://***.youtube.com/watch?v=aIjGPtUbDlQPublished on Sep 16, 2014Хунтата е подписала съглашение и са се отказали от 160 млрд. дълг, който е бил дължим от страна на ЕС на Украйна по договор от 1994 года. Е как да не ги подкрепя демократичния свят? Сега и като задлъжнят Украйна с още толкова , направо златни момчета! На ръце ще ги носят на запад, след като рано или късно украинския народ тръгне да им търси сметка и те логично избягат там. За тамошното западно общество версията ще е, че диктатора Путин е извършил преврат в Украйна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 5 rate down comment 5
michaelis
преди 9 години
ей тука един лек "скандал" по австрийската телевизияDirk Mueller bei PULS 4 - 24.11.2014https://***.youtube.com/watch?v=boD0T2ioq9cособено мин. 3.55 където единия кухъл казва, че Америка нямала интереси в Украйна и реакцията на германеца кърти мивки ..... :))кой не разбира западния немски има го някъде и на руски ...... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 3 rate down comment 4
michaelis
преди 9 години
ей тука един лек "скандал" по австрийската телевизияDirk M
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 15 rate down comment 2
STRAHO
преди 9 години
"То на Киев това им е новата задача!Да вдигат патаклама, има нема, патаклама!"===Целта на целия вой е за да се оправдаят огромните заеми които теглят за сметка на украинците. За да има нужда от такива скъпи доставки на оръжие трябва да има "страшен" враг. Как иначе да се оправдаят огромните разходи които правят и смятат да правят? Да кажат че тези оръжия им трябват за да разбият, трактористи ,миньори или тролейбусни ватмани?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 12 rate down comment 2
STRAHO
преди 9 години
Ясно се вижда от къде са се взели танковете и другата военна техника в ръцете на опълченците
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 20 rate down comment 1
eng.Garin
преди 9 години
Киев казва много неща, но аз не се сещам за нещо вярно от година поне! Ето примери от последните 10 дни:Пример 1: Съветник на Порошенко на срещата в Минкс: Обкръжение(котел) в Дебалцево няма! Не може да се поставя като условие на преговорите на контактната група....Уесли Кларк : Украинските войски бяха разбити в обкръжението в Дебалцево. Те са демотивирани....Пример 2: Порошенко: Сепаратистите в Донецк и Луганск са терористи...Коментатор на CNN, Nick Paton: Въстаниците в района действат като държава, а не като група метежници!Пример 3: Порошенко: Мобилизацията на този етап е доброволна! (б.ав. В Украйна няма въведено военно положение и всяка мобилизация до тогава е незаконна, затова украинските власти я наричат доброволна)Българин , бежанец от Украйна, Виталий Дрозда: Там е хаос. Анархия. Няма ред. Няма свобода на словото, не можеш да излезеш и да кажеш не искам или не мога.Не успяха да ми връчат повиквателната. Ако ти я връчат, длъжен си да отидеш.Иначе с конвой - в затвора!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 4
STRAHO
преди 9 години
"В соответствии с ними, потери карателей с 12 января по 20 февраля 2015 года - 10940 убитых и раненых (4110 убитых) и 1178 пленных. Поражают и цифры уничтоженной и захваченной техники ВСУ в указанный промежуток времени. Захватчики потеряли за этот период: 299 танков (28 из них захвачено целыми в Дебальцевском котле); 38 САУ (13 из них захвачено); 4 2С7 "Пион" (3 из них захвачено); 3 САУ "Акация"; 3 САУ "Гвоздика"; 151 БМП (33 из них захвачено); 115 БТР (30 из них захвачено); 24 РСЗО "Град" (15 из них захвачено в Дебальцевском котле); 1 РСЗО "Смерч"; 205 арт. орудий (гаубицы Д-30 и т.д.); 36 120-мм минометов; 16 ЗСУ-23-2 (захвачено в Дебальцевском котле); 6 МТ-ЛБ; 2 БРДМ; 4 БМД; 290 автомашин (145 из них захвачено). Кроме того, уничтожено 3 самолета СУ-25, 1 вертолет, 4 беспилотника (БПЛА). Сообщается также, что силами ПВО Новороссии сбили 3 ракеты Точка-У."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още