IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кремъл: Международни журналисти готвят информационна война с Путин

В готвени материали ще бъде описано как бизнесмени са се обогатили от приятелството си с руския президент

18:48 | 28.03.16 г. 22
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Международна организация на разследващи журналисти подготвя информационна война с президента на Русия Владимир Путин, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от руската информационна агенция ТАСС.

Според него в организацията - International Consortium of Investigative Journalists, е възможно да членуват не само журналисти, но и представители на специалните служби.

В близките дни в медии в Германия, САЩ, Великобритания, Франция, Швейцария и Русия се очакват негативни материали за руския президент, коментира още Песков. Те ще засегнат личния живот на Путин, а журналистите от организацията са се опитали да се доберат до негови приятели от детинството и бизнес партньори.

Според Кремъл обаче в статиите, които ще се появят, има коментари за отношенията на президента с „голямо количество бизнесмени, чиито очи Путин дори не е виждал“. В тях ще се говори за начините, по които бизнесмени са получавали държавни поръчки и са се обогатили от приятелството си с руския президент.

От Кремъл вадят заключение за съществото на готвените материали и на базата на изпратените до този момент въпроси от разследващите журналисти. Сред тях например са: „Вярно ли е, че вашето лично състояние е в размер на над 40 млрд. долара?“, „Вярно ли е, че притежавате огромни резиденции и други активи на стойност милиарди?“.

Песков не изключва възможността Кремъл да подаде съдебни искове срещу медиите, които публикуват лъжливи сведения, които накърняват името на руския президент.

„Ако има каквато и да е лъжа, безпочвено обвинение, отнасящи се лично до държавния глава, то несъмнено, ще използваме целия арсенал от юридически средства – и в национален, и в международен план, за защита на честта и достойнството на нашия президент“, категоричен е говорителят на Кремъл. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

22
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 8 години
виждат се по Варадеро бийч :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 2 rate down comment 2
tisia
преди 8 години
"....моля да бъда извинен, но аз американец освен в посолството.... не съм виждал....."...може и така да е ,но следите от парите,идващи от американското посолства се виждат.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 8 rate down comment 9
makama
преди 8 години
Много весело..... задавих се ...... от смяхОпределено считам, че срещу всеки агент на ЦРУ има по 5 агента на ПГУ/ГРУ и както сега сега се казват.....Даже имат цяла явна партия - БКП пардон БСП, и няколко по малки като Атака и ДПС....Бая зор виждат американците.... моля да бъда извинен, но аз американец освен в посолството.... не съм виждал.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 1 rate down comment 10
bgMan
преди 8 години
убуву , ама да не забравят какво се случи с Литвиненко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 18 rate down comment 18
be_google
преди 8 години
Войната срещу РФ си върви от поне 20 г в България. Пълно е с продажници и агенти на ЦРУ във всички нива на упралението. Нищо не се случва без одобрението на щатското ембъси....да не се лъжем. До Народното събрание и до НДК изникнаха паметници на НАЦИСТИ и УБИЙЦИ на български граждани. Таке че Путни само констатира, но най-добре ще стори ако прекъсне всички доставки на петрол, газ и въглища за европейската енергийна мафия и олигарси! Искам Путин да не е мекушав и да тресне на мизерниците едни реални санции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 19 rate down comment 18
michaelis12
преди 8 години
Конски колко и минуса да трещите от централата Крима па нема да е НАТОвски, ако ще и Папата и Имама в Мека да гласуват против ..... :)) Палестина е цялата превзета от Израел и правят геноцид но ООН не вижда, Индия е разцепена от Британката Империя на Пакистан, Бангладеш, Шри Ланка etc. и па никой не вижда. Английското племе ше се научи, че не им е позволено всичко в тоя свят .... :)) Кажи им там и предай в централата в София на НПОтата :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 24 rate down comment 18
michaelis12
преди 8 години
В косово гласуваха за независимост Американската Армия в Крим гласуваха Руската Армия, какво не ти е ясно не разбирам .... Щом на едните им е позволено да разцепват държави, така и на други какъв е проблема ?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 20 rate down comment 16
michaelis12
преди 8 години
Незнам кво са "прегазили" но Крим остава руски от тук навеки кой иска от тея 100 може да ги нападне и да го върне на Украйна ... :)) Всеки б.астун дръзнал да напрай нещо на Крим ше получи ракета по тиквата тва и на тебе *** требе да ти е ясно, че НАТО тоя полуостров нема да го получи ако ще турско да е колко и да фабрикуват в Ню Йорк в сградата на ООН къде не вижда демокрацията в С. Камилария, но руската диктатура я вижда.... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 11 rate down comment 12
TomaNeverni
преди 8 години
"Попитахме 100 държави-Кой Ви слага ......."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 0
vstoykov
преди 8 години
Коментарът се отнасяше за раздаването на пари (има бъг в сайта - като се логнеш те праща в друга статия):http://***.investor.bg/drugi/338/a/dyjd-ot-pari-za-stimulirane-na-ikonomikata-veche-ne-tolkova-naludnichava-ideia-213991/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още