IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кремъл: Международни журналисти готвят информационна война с Путин

В готвени материали ще бъде описано как бизнесмени са се обогатили от приятелството си с руския президент

18:48 | 28.03.16 г. 22
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Международна организация на разследващи журналисти подготвя информационна война с президента на Русия Владимир Путин, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от руската информационна агенция ТАСС.

Според него в организацията - International Consortium of Investigative Journalists, е възможно да членуват не само журналисти, но и представители на специалните служби.

В близките дни в медии в Германия, САЩ, Великобритания, Франция, Швейцария и Русия се очакват негативни материали за руския президент, коментира още Песков. Те ще засегнат личния живот на Путин, а журналистите от организацията са се опитали да се доберат до негови приятели от детинството и бизнес партньори.

Според Кремъл обаче в статиите, които ще се появят, има коментари за отношенията на президента с „голямо количество бизнесмени, чиито очи Путин дори не е виждал“. В тях ще се говори за начините, по които бизнесмени са получавали държавни поръчки и са се обогатили от приятелството си с руския президент.

От Кремъл вадят заключение за съществото на готвените материали и на базата на изпратените до този момент въпроси от разследващите журналисти. Сред тях например са: „Вярно ли е, че вашето лично състояние е в размер на над 40 млрд. долара?“, „Вярно ли е, че притежавате огромни резиденции и други активи на стойност милиарди?“.

Песков не изключва възможността Кремъл да подаде съдебни искове срещу медиите, които публикуват лъжливи сведения, които накърняват името на руския президент.

„Ако има каквато и да е лъжа, безпочвено обвинение, отнасящи се лично до държавния глава, то несъмнено, ще използваме целия арсенал от юридически средства – и в национален, и в международен план, за защита на честта и достойнството на нашия президент“, категоричен е говорителят на Кремъл. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 18 rate down comment 25
0pk
преди 8 години
То пък сякаш някой им вярва. Последно оня велик филм по BBS ли беше пак за Путин - връх на журналистическата професионалност, сега може още по-високо да се качат :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 24
ing5rov
преди 8 години
Ами нищо ново под слънцето...ще заредят лай.нометите с всякаква гадост и ше пробват...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още