IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган: Елате на площадите и летищата

Президентът е пристигнал на летище "Ататюрк", според медии той лети за Германия

01:31 | 16.07.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: CNN Turk</em></p>

Снимка: CNN Turk

Реджеп Тайип Ердоган се включи в жива връзка по CNN Turk и призова хората да излязат на улиците. Той заяви, че вярва в "силата на народа".

"Призовавам турския народ да се събере на площади и летища. Няма по-голяма сила от тази на хората!", призова Ердоган.

"Йерархията е нарушена. Това е стъпка срещу висшите командващи от техните подчинени", посочи той. 

Ердоган заяви, че все още е президент на Турция, а правителството му е на власт.  "Няма да се толерират никакви опити да се подкопае демокрацията", каза още турският президент.

По-късно стана ясно, че Ердоган е пристигнал на международното летище "Ататюрк" в Истанбул, а според медийни спекулации той е отлетял за Германия, където може да поиска политическо убежище. Според непотвърдена информация обаче такова му е било отказано. 

В разгара на военния преврат в южната ни съседка Турция стана ясно, че армията е влязла и в националната телевизия TRT1.

Водещата на държавната телевизия заяви, че всичко се одобрява от армията. Междувременно военни влязоха в сградата на телевизията, а водещата нарече Ердоган "предател".

Водещата на новините обяснила, че армията превзема властта, защото е "нужно да се възстанови светското управление".

Представител на турското правителство потвърди пред "Ал Джазира", че демократично избраното правителство все още е на власт. Силите на правителството се борят да възстановят контрола. Парламентът ще се събере след половин час, за да реши какво да предприеме от тук нататък. 

Още подобни новини четете в Dnes.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
abdul
преди 7 години
"Призовавам турския народ да се събере на площади и летища. Няма по-голяма сила от тази на хората!"Муахаххаха демократ та дрънка:https://***.theguardian.com/world/2015/oct/10/turkey-hit-by-protests-over-government-response-to-suicide-bombshttps://***.theguardian.com/world/2013/may/31/istanbul-protesters-violent-clashes-police
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още