IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна ще увеличи транзита на газ за Европа с 20%

Така Нафтогаз Украйна ще изпълни искането на Газпром за увеличение на транспортирания газ

21:28 | 05.09.16 г. 3
Украйна ще увеличи транзита на газ за Европа с 20%

Нафтогаз Украйна ще изпълни искането на Газпром да бъде увеличен транзитът на газ за Европа с 20%, съобщи пресслужбата на украинската държавна компания, цитирана от ТАСС.

Газпром изпрати заявка за увеличение с 20 процента на транспортирането на газ за Европа. Заявеният обем е 282 милиона кубични метра в денонощие. Равнището му превишава няколко пъти предвиденото в договора на Нафтогаз Украйна с руската компания.

Въпреки това Украйна ще изпълни искането в пълен обем, се посочва в съобщението на пресслужбата.

По информация на Нафтогаз заявката е свързана със спиране за ремонт на газопровода OPAL, свързващ "Северен поток" с газопреносните системи на Германия и страните от Централна Европа.

Между януари и август 2016 г. през газотранспортната система на Украйна от Русия към европейските потребители са преминали 50,2 млрд. куб. м. природен газ, което е с 19% повече от миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Tutankhamon
преди 7 години
Украйна не е просто транзитна страна, а страна, на която се плаща за този транзит и която, за да напълни хранилищата си, също трябва отнякъде да вземе и да "транзитира виртуално". От Газпром го знаят, но нямат много полезни ходове. Знае и Европа но, си затваря очите, т.к. пълни свои хранилища, а добивът тук-там на континента закъсва. Нафтогаз също го знае но, има далавера.Значи, ще стане.- Докато не бъдат построени СП2, ТП и разни там други патоци и патки.В сладко-кисел сос.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
khao
преди 7 години
очевидно са съгласни пияна главо ... хем четеш нещо просто, хем не можеш да го разбереш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 5
nobel
преди 7 години
Украйна ще увеличи транзита на газ за Европа с 20%------------------------------------Интересно като как ли може да стане тая работа? Защото аз все си мисля, че Украйна за да увеличи транзита трябва все пак този газ отнякъде да идва и някъде да отива. И тези, които го купуват, както и тези, дето го продават трябва някак си да са съгласни с тая работа. Украйна е просто транзитна страна. Може да транзитира само толкова, колкото продавачите продават, а купувачите купуват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още