IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руски самолети упражняват бомбардиране на вражески кораби на учения в Черно море

Това се случва в момент, когато НАТО, Украйна и техни съюзници провеждат големите си учения "Морси бриз" в региона

18:03 | 03.07.21 г. 14
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Руски военни самолети упражниха бомбардиране на вражески кораби в Черно море по време на учения, съобщи Русия на фона на разногласията със Запада заради учения на НАТО в региона и след неотдавнашен инцидент с британски военен кораб, предава Ройтерс.

Миналата седмица Москва оспори правото на кораба HMS Defender да премине през води близо до Крим, а Лондон заяви, че той е имал пълното право на преминаване. Русия анексира Крим от Украйна през 2014 г., но голяма част от света все още го признава за част от Украйна.

Русия съобщи, че плавателният съд е навлязъл незаконно в териториалните ѝ води и обвини Лондон в „провокация“. Москва съобщи, че може да бомбардира британски кораби, ако се стигне до още подобни действия от британския военноморски флот край бреговете на Крим.

В събота руският Черноморски флот съобщи, че бойни самолети от авиационните му подразделения и самолети от южния военен окръг са взели участие в ученията.

„Екипажите на самолетите… извършиха тренировъчни полети над Черно море, като упражниха ракетни и бомбени удари срещу симулирани вражески кораби“, съобщи флотът, цитиран от РИА „Новости“.

В ученията са участвали самолети като многоцелевите изтребители Сухой Су-30СМ, борбардировачите Сухой Су-24М, изтребители-бомбардировачи Сухой Су-34 и бомбардировачи Сухой Су-27.

Те се случват, докато НАТО, Украйна и техни съюзници провеждат големите си учения „Морски бриз“ в региона.Техните учения трябва да продължат две седмици и в тях участват около 5 хил. военни от НАТО и други съюзници, около 30 кораба и 40 самолета.

Москва призова за отмяна на учението, а руското министерство на отбраната съобщи, че ще реагира, за да опази националната сигурност, ако се наложи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 13 rate down comment 6
serafima
преди 2 години
Русия не е враг никому. Но има много врагове предвид необятните си ресурси. Това не може да се понесе от лакоми и желаещи за надмощие демократи. Добрите американски демократични самолети пазят света и летят навсякъде, а агресивните руснаци имат дързостта да си местят армията в собствената си държава. Лоши комунисти.На времето Наполеон стигна до Москва, но беше гонен до Париж. Хитлер не можа да стигне в Москва, но руснаците стигнаха до Берлин. Сега ако посегнат, лесно се стига до Вашингтон. Русия не е Иран, Либия или Сирия!Бисмарк е казал: "Сключвайте договори с когото искате, разгръщайте каквито желаете войни, но никога не закачайте руснаците." " Знам 1000 начина как да изкарам руската мечка от бърлогата, но не знам нито един как да я върна обратно "Руснаците никого няма да нападнат, но тях нападнал ли ги отговорът ще е съдбовен.Всяка авантюрата срещу Русия винаги свършва с молби в Москва.Сега ще гледаме как наведени на Запад, нашите управници ще се молят на Изток.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 10
redcretin
преди 2 години
Добре е, още харчене за армията = по-малко пари за икономиката, Рашастан върви ускорено към разпад :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 7
дядя Вова
преди 2 години
Да врещят истерично!Кога кацна Големио Бел Лебед у Венецуела, що вик бе, що крясък!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 6
ing5rov
преди 2 години
и правилно ... ако руснаците си играеха на учения в мексиканския залив , янките какво щяха да правят ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още