IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптимизмът за Индонезия расте

МВФ похвали страната за бързото й развитие, изказа опасения заради корупцията

12:36 | 17.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Оптимизмът за Индонезия расте

Международният валутен фонд (МВФ) похвали в петък Индонезия по повод „забележителния напредък“, който страната отбелязва, но в същото време отправи призив за допълнителни усилия срещу ширещата се корупция.

Мерките, взимани в тази посока, биха увеличили преките чуждестранни инвестиции в Индонезия, посочват от фонда.

В новия си доклад за страната институцията демонстрира оптимизъм за бъдещето на четвъртата най-населена държава в света (с население от 235 млн. души), съобщава АФП.

За 2011 г. МВФ очаква индонезийската икономика да нарасне с 6,2% след ръст от 6% за тази година и 4,5% за миналата.

Според МВФ страната е успяла бързо да преодолее последиците от световната финансова криза заради десетилетията на структурни реформи и водените стабилни политики.

По този начин най-голямата икономика в Югоизточна Азия се е превърнала и в третата най-добре представяща се сред страните от Г20, като пред нея са само Китай и Индия, допълва агенцията.

В същото време обаче от Международния валутен фонд отбелязват, че Индонезия продължава да страда заради недостатъчно добрия си имидж по света, както и от липса на доверие от страна на чуждестранните инвеститори.

Задържащите се притеснения за слабостите при спазването на законите, прозрачността и управлението оказват негативно влияние. Разрешаването на тези проблеми трябва да е основен приоритет, казват от МВФ.

Според Transparency International Индонезия е една от азиатските държави с най-високи нива на корупция. От фонда подчертават, че борбата с корупцията е сред основните цели на правителството, чието изпълнение ще се следи внимателно от външните наблюдатели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още