IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсите в Азия с уверен ръст за седмицата

Добрите новини за заетостта в САЩ се оказаха силен сигнал за пазарите от региона

13:10 | 04.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Борсите в Азия с уверен ръст за седмицата

Борсовите индекси в Азия приключиха седмицата със стабилни повишения, като оптимизмът на пазара преобладаваше за четвърти пореден ден. За това допринесоха добри новини за спада на първоначалната безработица в САЩ, които подкрепиха акциите на износителите от региона.

„Спадът в молбите за помощ при безработица в САЩ увеличи увереността в това, че страната се намира на правилен път към висока заетост, което ще направи възстановяването устойчиво”, коментира Шейн Оливър от AMP Capital за Bloomberg.

„Това е страхотна новина за азиатските износители”, смята специалистът.

Днес регионалният индекс MSCI Asia Pacific напредна с 1,2 на сто, насочвайки се към най-високото си затваряне от 21 февруари насам. За седмицата показателят се повиши с 1,9 на сто, заличавайки по-голямата част от натрупания за миналата седмица спад от 2,1 на сто.

На борсата в Токио Nikkei 225 напредна с 1 на сто до 10 693,66 пункта, което му донесе седмично повишение от 1,6 на сто. За това допринесе и отстъплението на японската йена, което породи спекулации за по-високи печалби на износителите.

Основният индекс в Хонконг – Han Seng, се повиши 1,2 на сто днес, завършвайки сесията при 23 409 пункта. За седмицата показаелят се е повишил с 1,7 на сто. В Китай CSI 300 се повиши с 1,5 на сто днес, а в Тайван и Южна Корея основните индекси напреднаха съответно с 0,5 и 1,9 на сто.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още