IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските индекси колебливо тръгнаха нагоре

Технологичните компании обаче пострадаха от понижените прогнози за производителите на чипове

12:16 | 08.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Азиатските индекси колебливо тръгнаха нагоре

Борсовите индекси в азиатския и тихоокеанския регион се повишиха в днешната сесия и успяха да компенсират част от загубите си от началото на седмицата.

Акциите на китайските банки поскъпнаха след публикации в Ройтерс, че финансовите регулатори в Китай са спрели въвеждането на допълнителни мерки за ограничаване на банковото кредитиране в страната.

От публикация в Ройтерс стана ясно, че Китайската централна банка се е отказала от своето намерение да вдигне за пореден път задължителните банкови резерви.

Акциите на Hitachi поскъпнаха с 1,8% на борсата в Токио, след като обяви продажбата на подразделението си за производство на твърди дискове. Водещият борсов индекс в Япония Nikkei 225 нарасна с 0,2% до 10 525 пункта.

Повишението на Nikkei 225 обаче бе ограничено от разпродажбите при японските спедиторски компании, след като най-голямата азиатска компания за морски превози Nippon Yusen обяви, че ще намали средната скорост на своите превози, за да ограничи разходите си за гориво, пише Bloomberg.

В Австралия S&P/ASX 200 нарасна с 0,2% до 4 808,2 пункта след добри данни за засилването на бизнес доверието в страната през февруари, което се намира на най-високите си нива за последната една година.

Широкият китайски индекс Shanghai Composite добави 0,1% до 2 999,94 пункта, а водещият индекс в Хонконг Hang Seng се повиши още повече с 1,7% до 23 712 пункта, воден от финансовите компании. В Южна Корея Kospi добави 0,8% до 1 996 пункта, за което помогна и понижението в цената на петрола.

Сред губещите акции обаче се наредиха тези от технологичния сектор, след като Wells Fargo понижи прогнозите си за изгледите пред производителите на компютърни чипове.

Регионалният индекс MSCI Asia Pacific, който остава почти без промяна в днешната сесия, се е повишил с 0,3% от началото на тази година в сравнение с ръст от 4,2% за щатския S&P 500 и 1,8% за европейския Stoxx Europe 600.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още