IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските борси затвориха на зелено

Борсата в Токио се зарази от вчерашното добро представяне на Уол Стрийт и игнорира понижената оценка на S&P за рисковия профил на Япония

13:18 | 27.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p><i>Снимка:</i> Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Подкрепени от добрите резултати на Уол Стрийт от вчера, днес азиатските борси стартираха търговията с добри позиции. В Токио много търсени бяха акциите на производителя на фотоапарати и камери Canon, които поскъпнаха със 7% въпреки слабите финансови резултати, обявени вчера.

Инвеститорите вече са калкулирали лошите новини вследствие на земетресението и атомната катастрофа, твърдят брокери. Това е и причината съобщението на агенцията за кредитен рейтинг Standard&Poor's, че ще влоши оценката си за рисковия профил на Япония, да не предизвика спад на борсите.

Акциите на Sony регистрираха спад от 2%, след като концернът призна успешна за хакерска атака. Неизвестни лица са получили достъп до лични данни, като име, адрес, електронна поща или дата на раждане, писа днес Sony във фирмените си блогове в целия свят. Впоследствие вниманието в Япония се измести от финансовите резултати на компаниите към двудневното заседание на ФЕД, пише Ройтерс.

Останалите акции на по-големите японски компании отбелязаха ръст – акциите на Honda поскъпнаха с 1,5%, а тези на Advantest – с 1,7%.

Индексът Nikkei, който обхваща 225 компании, затвори с повишение от 1,4% на 9691 пункта. По-широкият индекс Topix прибави 0,8% и достигна 839 пункта. Борсите в Сингапур, Тайван и Хонгконг също минаха на зелено. Борсите в Корея и Шанхай пък почти не промениха индексите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още