IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават българско кисело мляко в магазини в Китай

До края на 2014 година 870 магазина за българско мляко ще бъдат разкрити в различни части на азиатската страна

12:18 | 24.01.13 г. 3
Продават българско кисело мляко в магазини в Китай

В Китай ще бъдат открити 870 магазина, в които ще бъде предлагано българско кисело мляко, съобщи китайската информационна агенция Xinhua. В тях ще бъдат предлагани продукти на „Лактина“.

За Investor.bg изпълнителният директор на българската компания Елена Караиванова обясни, че от години изнасят стартерни култури (закваски) за Китай, но за промишлени производители. Сега истинско българско кисело мляко ще може да бъде закупено и в магазина от директните потребители.

Освен кисело мляко, в магазините ще бъдат продавани и пакетчета със суха закваска, от която може да се приготви кисело мляко в домашни условия, допълни още Караиванова.

Търговският партньор на компанията Zhejiang ShangzhengCommerce and Trade  и китайският клон на Walmart планират да открият новите търговски обекти до края на 2014 година.

Всъщност в китайската провинция Ханчжоу вече работи първият „Млечен бар Лактина“. Обектът беше открит през септември 2012 година, допълни още изпълнителният директор на „Лактина“. По нейни думи там се произвежда качествено кисело мляко, по технологията на българската компания. „Служителите бяха специално обучени как да работят“, допълни още Караиванова.

Компания „Лактина“ е създадена през 2000 година и е специализирана в производството на стартерни култури и пробиотици. Продукцията й присъства в различни държави по света, сред които от Южна Америка, в САЩ и Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

3
rate up comment 9 rate down comment 1
aristotel
преди 11 години
Браво Обаче тук си папкаме ***. На баба на дедо и все пълни с нишесте. Слагаш го в хладилника и издържа повече и от месото ;)) Имало бацила булгарикус имало е НЯКОГА, сега има БУЛГАРИКУСПРОСТОТИУС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
deant
преди 11 години
Много добра новина. Радвам се за всяко едно нещо, което успеем да изнесем за такъв голяма и далечен пазар!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
toto 2
преди 11 години
Евала,,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още