IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компанията-майка на All Nippon Airways купува дял в авиокомпания от Мианмар

ANA Holdings плаща 25 млн. долара за дял от 49% в Asian Wings Airways в рамките на международната си експанзия

11:56 | 27.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	All Nippon Airways продължава с международната си експанзия, този път в Мианмар. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

All Nippon Airways продължава с международната си експанзия, този път в Мианмар. Снимка: Архив Ройтерс

Компанията-майка на японския авиопревозвач All Nippon Airways обяви, че планира да закупи дял от 49% в нейния конкурент от Мианмар Asian Wings Airways, съобщи AP.

Това би била първата чужда инвестиция в авиационната индустрия на Мианмар, подчертава агенцията. Сделката обаче трябва да бъде одобрена от регулаторните органи в двете страни.

От ANA Holdings посочиха, че ще инвестират 25 млн. долара в Asian Wings Airways в рамките на стратегията си за експанзия на международния авиационен пазар. Оттам добавиха, че планират разширяването им на бързо разрастващите се азиатски пазари да продължи.

Японските компании горят от нетърпение да се възползват от възможностите, които предлага Мианмар, след като изолираната от десетилетия държава от Югоизточна Азия облекчи режима за чуждестранни инвестиции.

Asian Wings Airways е създадена през 2011 г., като лети само по вътрешни маршрути в Мианмар, и е на печалба.

От ANA Holdings обявиха, че от 30 септември авиокомпанията, в която ще придобият миноритарен дял, ще започне да изпълнява и международни полети, като първият ще бъде между японската столица Токио и мианмарската Янгон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още