IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сирия отделя 250 млн. долара за възстановяването си през 2014 г.

Кабинетът увеличи разходите, предвидени за спешни помощи и възстановяване, подчерта премиерът Уаел ал Халки

22:26 | 23.09.13 г.
Сирия отделя 250 млн. долара за възстановяването си през 2014 г.

Правителството на Сирия ще отдели 50 млрд. сирийски лири, или близо 250 млн. щатски долара, за възстановяването на страната от продължаващата вече 30 месеца гражданска война. Това заяви сирийският министър-председател Уаел ал Халки, цитиран от Франс прес.

"Кабинетът увеличи разходите, предвидени за спешни помощи и възстановяване в проектобюджета за 2014 г. на 50 млрд. сирийски лири", заяви премиерът пред местния вестник "Ал Уатан", който е известен с проправителствените си позиции. "През 2013 г. за спешни помощи и възстановяване бяха отделени 30 млрд. сирийски лири", добави още той на заседание на Върховния съвет за икономическо планиране.

Министър-председателят поиска увеличаване на инвестициите в хранителната промишленост. "Сигурността на храните, медикаментите и енергетиката са приоритет на правителството", подчерта ал Халки. 

Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО) и Световната програма по прехраната предупредиха в доклад през юни, че конфликтът е довел до понижаване на хранителната сигурност в Сирия. Производството на жито е спаднало с 40%. Страната се нуждае от 1,5 млн. тона от зърнаната култура в периода 2013-2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още