IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доклад разкрива експлоатацията на строителни работници в Катар

Amnesty International алармира за редица нарушения в строителния сектор

14:43 | 18.11.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Доклад разкрива експлоатацията на строителни работници в Катар

Работещите в строителния сектор в Катар често са принудени да живеят в лоши хигиенни условия, не са им осигурени безопасни условия за труд и не получават редовно заплатите си, сочи нов доклад на Amnesty International.

Според правозащитната организация със служителите често се отнасят „като с животни“.

Докладът се появи на фона на започналото усилено строителство, свързано със Световното първенство по футбол през 2022 г., което ще се проведе в Катар.

Документът е съставен на базата на интервюта с 210 работници, фирми и представители на властта. Освен това включва показанията на непалски работници, наети от компания, която доставя материали за строителния проект, свързан с планираната централа на ФИФА.

Работниците твърдят, че са „третирани като добитък“. Те работят до 12 часа на ден, седем дни в седмицата, включително и по време на горещите летни месеци в Катар.

Някои от работниците имигранти дори са заплашвани с наказателни глоби, депортиране или изплащането на по-ниски заплати, ако не се появят на работа, въпреки че не са получили възнаграждението си за положения преди това труд.

Повече данни от доклада на Amnesty International можете да научите от видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:01 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още