IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ООН помага на Филипините да открият 200 хил. работни места

Целта е в следващите три години хората да помогнат за разчистването на отломките след тайфуна Хайян

10:32 | 29.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ООН помага на Филипините да открият 200 хил. работни места

Организацията на Обединените нации (ООН) и филипинското правителство ще създадат хиляди работни места за оцелелите след опустошителния тайфун Хайян.

Целта е да се помогне за нормализирането на живота на хората, засегнати от природното бедствия, както и да се даде тласък на икономиката в един от най-пострадалите райони на Филипините.

Очаква се да бъдат създадени най-малко 200 000 работни места през следващите три години, заяви ръководителят на програмата за развитие на ООН Тим Уолш. Планира се работниците да получават между 5 и 10 долара на ден.

Работата, която ще вършат, ще е свързана с премахването на отломките, останали след като тайфунът връхлетя Филипините. Бързите действия по почистването са необходими, за да се даде възможност за осигуряване на помощ и транспортиране на жизненоважни доставки.

Събраните отпадъци ще бъдат извозвани до специални пунктове и сметища, а там ще бъдат сортирани, тъй като част от тях ще се използват за възстановителни дейности.

Преди няколко дни стана ясно, че бедстващите във Филипините разчитат преди всичко на финансова помощ от свои близки, които са в чужбина.

От своя страна президентът Бениньо Акино заяви, че ще продължи да се бори за създаването на нови работни места, за да намали дела на бедността в страната.

Повече за плана за увеличаването на заетостта на Филипините можете да научите от видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:36 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още