IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арменски граждани излязоха на протест срещу сближаването с Русия

Протестиращите заявиха, че са против включването на Армения в Митническия съюз

13:27 | 03.12.13 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Арменски граждани излязоха на протест срещу сближаването с Русия

След масовите размирици в Украйна, арменците също излязоха на протест, за да изразят недоволството си срещу Русия.

По време на посещението на руския президент Владимир Путин в Армения, около 500 души протестираха в Ереван срещу плановете страната да се присъедини към Митническия съюз. В рамките на визитата на Путин се очаква да бъдат проведени и преговорите за бъдещото присъединяване към съюза.

Част от участниците в митинга излязоха с плакати „Путин, върви си у дома“ и „Не на СССР“, което е намек за опитите на руския лидер да обедини бившите съветски републики в икономически съюзи и съюзи за сигурност.

Докато демонстрантите се приближаваха до седалището на президентската администрация, полицията успя да блокира централната улица. От своя страна гражданите представиха писмо, с което призовават правителството да се откаже от решението за включване в Митническия съюз.

В рамките на руско-арменския регионален форум Путин заяви, че Русия ще засили позицията си в Южен Кавказ и ще извлече най-доброто от това, което е наследила от предшествениците си. Той подчерта, че участието в Митническия съюз вече носи на Казахстан, Беларус и Русия реални дивиденти.

Демонстрациите в Ереван започнаха малко след вълната от мащабни протести в Украйна, която прекъсна плановете си да подпише споразумението за асоцииране с ЕС. Протестиращите в Киев се обявиха срещу подновяването на икономическите връзки на Украйна с Русия.

Подробности за протеста в Армения можете да научите от видеото на Bulgaria On Air!


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 0
nobel
преди 10 години
Хората не искат еСеСеСеР. Те искат само ЕС, без еР. Чак след някоя друга година ще разберат, че разликата не е толкова голяма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Тея "противници" на СССР и те ли са фенове на евроинтеграция в ЕС? Тея хора изобщо знаят ли какво е СССР?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
SSIW
преди 10 години
Ако духа е излязъл съм съгласен, че по- трудно се овладява процеса. В конкретния случай обаче, си запазвам правото на известен скепсис, по отношение духа на обективно поднасяне и интерпретиране на информацията, като за мен е очевидна една съвсем конкретна посока на внушение: арменците(като цяло) са против някакъв съюз с руснаците. Моето мнение е, че във всяко общество ще се намерят 500 човека да подкрепят, произволна кауза, която може да му хрумне на човек, това трябва ли да ни се представя като ИЗВОД, че цялата нация е на тази позиция?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
iv7771950
преди 10 години
Разбира се, че е новина.....след като духът е излязъл вече на СВОБОДА от шишето, не можеш със сила и с принуда да го НАТИКАШ пак там....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
SSIW
преди 10 години
Най-нормален работен ден за централите на Сорос (и нему подобните) по света, каква новина има тука, та се публикува? Очертава се явна тенденция, публикациите да отразяват всяко събития с масовост над трима участника (особено, ако е насочен с/у пютин);))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още