IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sharp търси купувач за поделението си за производство на слънчева енергия в САЩ

Чрез продажбата на Recurrent Energy японският производител на електроника ще успее да увеличи капитала си

18:03 | 08.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Sharp търси купувач за поделението си за производство на слънчева енергия в САЩ

Японският производител на електроника Sharp Corp. обмисля възможностите за продажба на американското си поделение за производство на слънчева енергия Recurrent Energy, предава Bloomberg.

Ръководството на Sharp е наело Bank of Nova Scotia, която да намери купувач за базираното в Сан Франциско подразделение. Печалбата на Recurrent Energy се стопи с 97% през първото фискално тримесечие, след като продажбите на соларна енергия в Япония се понижиха.

Продажбата би била една от поредните стъпки на Sharp към изхода от соларната индустрия. Тази година японската компания спря производството на панели в САЩ и Великобритания и излезе от италиански джойнт венчър за производство на панели.

„Sharp обмисля различни варианти за Recurrent, включително и продажба, но към този момент нищо не е решено“, коментира пред информационната агенция говорителката на Sharp Миюки Накаяма.

Sharp закупи Recurrent през 2010 г. за 305 млн. долара. Чрез продажбата на подразделението японската компания ще успее да увеличи капитала си.

Миналата година Recurrent набра повече от 2,3 млрд. долара под формата на емисии акции и облигации и прибави мощности за 303 мегавата. В САЩ и Канада дружеството разработи и продаде проекти за повече от 680 мегавата, като разполага с мощности за повече от 3,4 гигавата.

През ноември Google Inc. и KKR & Co. закупиха шест соларни проекта на Recurrent в Калифорния и Аризона за 400 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още