IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Одобриха 30 IPO-та в Китай през април

Китайските борси са в подем и много компании искат да се възползват от оптимизма като наберат средства

22:10 | 07.04.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Одобриха 30 IPO-та в Китай през април

Китайската комисия за регулиране на ценните книжа е одобрила осъществяването на 30 първични публични предлагания на борсите в страната през месец април 2015, съобщава Bloomberg. Броят на IPO-тата в Китай през годината расте постоянно, като изключим месец февруари, когато беше ваканцията около Китайската нова година. 

Китайските пазари на акции са в сериозен подем и много компании искат да се възползват от оптимизма на пазара и да наберат средства. От всички одобрени IPO-та 11 ще бъдат осъществени на борсата в Шанхай, а 19 в Шънджън, 17 от които искат да влязат в ChiNext индекса на по-малките компании, а две в по-широкия SMI индекс. Според някои анализатори това е добре, защото колкото повече акции влязат в по-малките индекси, толкова по-малък е рискът от надуването на балон.

Очаква се най-голямото IPO да бъде на Jiangsu Broadcasting, като компанията може да набере 527 милиона долара. Общият обем на набраните средства може да достигне 2,9 милиарда долара.

Кристин Ха от Bloomberg обаче предупреждава за замразяващия ефект, който имат първичните публични предлагания върху средствата на инвеститорите. Инвеститорите наддават за новите акции онлайн и така средствата им остават замразени в заявки за записвания на акции. Въпреки че общо набраните средства едва ли ще надхвърлят 3 милиарда долара, се очаква за периода в заявки за записвания да бъдат замразени около 440 милиарда долара, предупреждава Ха.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Американците са заети с Русия и нямат време за Китай!Така е, като държат по няколко дини под мишница!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още