IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай разследва манипулация на фондовия пазар

Според съобщения в китайските социални медии чужди инвеститори са атакували акциите в страната с масирани къси продажби

09:32 | 03.07.15 г. 17
Китай разследва манипулация на фондовия пазар

Китайската комисия за регулиране на ценните книжа организира специална работна група за разследване на манипулация на фондовия пазар в страната, се посочва в изявление на регулаторния орган от четвъртък.

Ходът идва след обвиненията в китайските социални медии, че чуждестранни инвеститори са изпратили надолу цените на акциите сред масирани къси продажби въпреки коментарите на редица експерти, че пазарът е пропаднал поради ограниченията върху маржин търговията.

Маржин инвеститорите се нуждаят от малки суми, чрез които биха могли да генерират бързо големи печалби, но също така и големи загуби.

Интервенциите от китайските власти, включително изненадващото понижение на лихвите през миналия уикенд – четвъртото от ноември насам, и облекчаването на правилата за маржин търговията не успяват да ограничат спадовете на пазарите в Поднебесната империя в последните дни, припомня AP.

Китайските борси бяха най-добре представящите се в света през тази година, като пазарът в Шанхай добави повече от 150% за 12 месеца до 12 юни. Оттогава насам обаче бяха изтрити почти 30%, което изпрати акциите на територията на мечи пазар.

Китайската комисия за регулиране на ценните книжа заяви, че основните опасения за манипулации идват от движенията на фючърсния пазар.

По-рано тази седмица гуверньорът на Китайската централна банка Джоу Сяочуан посочи, че водената от него институция "няма да позволи разпалването на регионална финансова криза" вследствие на пропадането на борсите в Поднебесната империя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

17
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 8 години
"че си прос, прос си ... че не те разбират повечето, не те разбират. (1)Кефят ти се че постоянно хейтиш и използваш сложни словосъчетания, ама ако се опитат да разкодират написаното се вижда че няма никакъв смисъл в тях :) (2)ае със здраве и не обиждай, това е запазена територия за нас маймуните (3)"(1) Маймуснкo противоречиe в коментара ти: - Ако аз бях "***", то щяха да ме разбират всички, щом те са "по-умни" от мен!(2) Ти разбира се, това го знаеш, без нужда да провериш дали е наистина така :)))))))) - Засиленото използване от маймуните на "Аргумент от незнание", е не просто нормално. То е задължително!!(3) Маймуните не познават сами себе си, щом самите те се мислят за "хора"!=> Ти не знаеш какво е "нормално за маймуните", та чрез него да определяш какво ще си помисля аз, като въпреки всички грешки до тук, ВЕЧЕ ПРАВИЛНО МЕ ОТДЕЛЯШ ОТ ТЯХ :)))))=> допускането ти е отново грешно, щом аз няма как да се обидя от ***, която не може да аргументира правилно нищо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 8 години
че си прос, прос си ... че не те разбират повечето, не те разбират. Кефят ти се че постоянно хейтиш и използваш сложни словосъчетания, ама ако се опитат да разкодират написаното се вижда че няма никакъв смисъл в тях :)ае със здраве и не обиждай, това е запазена територия за нас маймуните :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 2 rate down comment 0
iivanoff
преди 8 години
От това че ти си ***, не следва че всички са прости, а само че ти си ***!Явно има хора, които разбират какво пиша!... сещаш ли се или да ти ги покажа :)))А има и друго: ако ти наистина допускаш аргументирано по маймунски, че щом ти не разбираш написаното от мен, то следователно аз пиша безсмислици, то явно след всеки мой коментар полудяваш, щом у теб се поражда необходимост да го коментираш. А всъщност, допускането че аз пиша безсмислици, е само във твоята глава, за разлика от полудяването ти - което е вече факт :)Затова *** - отпусни се и не се напъвай излишно! Никой не е избягал насилствено от маймунстата си форма, така че аз не мога да ти я отнема, колкото и да се напъваш. Човек можеш да станеш единствено сам!А между другото, интересен е факта, че маймуните все "мислят" че коментирам за тях :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 0 rate down comment 2
khao
преди 8 години
абе не ме интересува къде си бил и що не си писал, не разбра ли :)просто ми липсваше дървената ти философия и разтягането на безсмислиците ти :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 3 rate down comment 1
iivanoff
преди 8 години
"охо човека който е разкодирал световната конспирация са го пуснали пак ... " - аз не съм казал да ме питаш къде съм бил, а защо не съм писал 1г - това до тук ясно ли е ?Защото именно спирането ми да пиша за определен период от време, те кара да предпоставяш чрез "Аргумент от незнание" КЪДЕ съм бил, което да доказва ЗАЩО не съм писал. В противен случай ако не бях спирал да пиша, то не би имал предпоставка да използваш "Аргумента от незнание"!А изграждането на предпоставка чрез "Аргумента от незнание" не е нужно, ако просто ме беше попитал защо не съм писал 1г!Или ето ти подробната структура на маймунското ти мислене:чрез "Аргумент от незнание" изграждаш ПРЕДПОСТАВКА, а чрез заблудата "Предпоставката определя следствието" се мъчиш да "докажеш", че щом следствието съществува, то и предпоставката е вярна!По същата "логика", аз мога да ти кажа, че щом ти ми отговаряш винаги със закъснение повече от 1ч, то ти сигурно проституираш!Специални Поздрави!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 8 години
яко, аргументи :) а от къде маймунския ти мозък реши че ме интересува къде си бил последнаа една година и защо не си писал :):) .... ето за това ми липсваше :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 2 rate down comment 0
iivanoff
преди 8 години
А всъщност, можеше да си спестиш толкова много мислене, каквото предполагам през живота ти не се е налагало да "извършваш", ако само ме беше попитал защо не съм писал 1г !...Но явно нуждата ти да ме обидиш е по-голяма от необходимостта да намериш истината! Което показва или комплекси породени от обикновенна ограниченост, или елементарно провеждане на чужда воля срещу заплащане /вид личностна проституция/.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 0
iivanoff
преди 8 години
Всеки който се аргументира чрез "Аргумент от незнание" е ***!=>***, сега трябва да пиша всеки ден за да ти докажа че аргумента ти е грешен ли :))))))))))))))))Аз съм толкова свободен, колкото може човек да бъде, така че и ти не можеш да ме принудиш НИЩО !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 8 години
ухааа че компетентно изказване :) липсваше ми, дано не те затворят пак
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 2
Атанасио
преди 8 години
Амброуз Еванс-Причард в The Telegraph - ''През последните 12 години елитен екип на Министерството на финансите на САЩ разработваше инструменти за икономическа война, проектирайки начини да накара почти всяка страна да падне на колене, без нито един изстрел.Стратегията се основава на контрол върху световната банкова система, подкрепен от мрежа от съюзници и неявното сътрудничество на неутралните държави...Това е нов вид война , като пълзяща финансова операция, предназначена да източи капиталите на нашите врагове, безпрецедентна по своя обхват и ефективност," коментира Хуан Зарате, служител във финансовото министерство и Белия дом.'' - http://darikfinance.bg/***/106251#commentsПОВЕЧЕ ТУК - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1442612112683685
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още