IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на акция на Japan Post e 1400 йени

Очаква се Япония да събере 1,44 трлн. йени от тройното първично публично предлагане

17:39 | 26.10.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Цената на акция при първичното публично предлагане на Japan Post Holdings Co възлиза на 1400 йени (11,7 долара), което е най-високата стойност от предложения ценови диапазон на фона на все по-големите очаквания за най-голямата приватизация в страната от края на 80-те години, предаде DPA.

Japan Post Bank Co и Japan Post Insurance Co съобщиха през миналата седмица, че цените на акциите им при първичното им публично предлагане се били определени на съответно 1450 йени и 2200 йени за акция, което също е най-високата стойност на ценовия им диапазон. 



Заедно с тези две компании Japan Post Holdings, която предложи ценови диапазон за акциите си от 1100 до 1400 йени, ще бъде листвана на борсата в Токио на 4 ноември.

Очаква се Япония да събере 1,44 трлн. йени от тройното първично публично предлагане, като част от сумата ще бъде използвана за възстановителни проекти в регионите в североизточната част на страната, които бяха засегнати от земетресението и вълната цунами през март 2011 година.

Около 80 на сто от акциите са били продадени на местни инвеститори, като правителството на премиера Шиндзо Абе иска първичните публични предлагания да насърчат японските домакинства да пренасочат по-голяма част от спестяванията си от банковите депозити към акциите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още