IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пекин планира да ограничи населението на града до 23 млн. пред 2020 г.

Решението е взето заради недостиг на ресурси за обезпечаване на нуждите на многомилионното население на мегаполиса

09:32 | 24.01.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Властите в Пекин планират да ограничат броя на жителите на града, така че той да не надвишава 23 милиона през 2020 г., съобщи информационната агенция „Синхуа“.

Решението е взето заради недостиг на ресурси за обезпечаване на нуждите на многомилионното население на мегаполиса.

"В течение на следващите пет години Пекин ще продължи да премества хора от центъра към покрайнините. Броят на жителите в централната част на града трябва да бъде намален с 15% в сравнение с този от 2014 г.", заяви кметът на Пекин Ван Аншун.

През 2015 г. населението на Пекин достигна 21,7 милиона, а до края на 2016 г. целта на правителството е то да не надвишава 22 милиона.

Голям проблем в Пекин е и замърсяването. През декември 2015 г. два пъти беше издаден червен код за замърсяване. Червеният код е най-високата от четирите степени в системата за предупреждение, въведена пред две години. Тя включва ограничения в използването на автомобили, както и в работата на фабриките и строителните дейности.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още