IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ли Къцян: Китайската икономика показва позитивни признаци

Премиерът на Китай обаче призна, че натискът надолу все още продължава

09:13 | 12.04.16 г. 15
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Китайската икономика показва повече позитивни признаци, но натискът надолу все още продължава, заяви премиерът Ли Къцян в понеделник, обещавайки да предприеме действия, за да се справи със свръхкапацитета.

Правителството ще прокара „реформи по предлагането“, докато в същото време поддържа икономическия растеж в разумни граници, съобщи Ли по държавната телевизия, цититан от Ройтерс.

„Има повече положителни фактори сред икономическите действия, но натискът надолу остава сравнително голям“, каза Ли. „Не можем да пренебрегнем рисковете в някои сектори“.

Правителството ще гарантира стартирането на инвестиционни проекти своевременно, за да създаде основа за растеж, допълва Ли.

Кабинетът ще ускори и реформите, за да елиминира остарелия капацитет във въглищния и стоманения сектор и ще използва „пазарно базирани“ суапове тип дълг срещу собственост, за да помогне да се намалят нивата на корпоративния дълг.

Китайската икономика показва положителни промени от началото на тази година, заяви и ръководителят на статистическата служба в бележки, публикувани в понеделник.

През миналата седмица Ли каза, че икономическите показатели на Китай показват признаци на подобрение през първите месеци.

В края на тази седмица правителството трябва да представи и ключови икономически данни, включително за икономическия растеж през първото тримесечие.

Икономическият растеж на Китай се забави до 6,8% през четвъртото тримесечие – най-слабият му ръст от финансовата криза, започнала през 2007-2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 4
michaelis12
преди 8 години
Аз не вярвам и на дума на този, още по-малко пък на статистиката им.Китай си е диктатура и каквото каже партията това се публикува.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------ако щеш вярвай .... :))---------------------------------------------------------------------------------------------------------------В САЩ е малко по-трудно да се манипулира статистиката, но и да стане, после следва скандал, защото истината винаги излиза на яве при демокрациите, докато при диктатурите даже архивите си крият по 100 години, че нещо все не им харесва историята.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------пхахахахах хахахах хаха добре, само дет всичко се пише от частните корпорации и телевизии, че даже и FED, World Bank, IMF са си частни банки, иначе си е "демокрация" кво толко ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 2
Атанасио
преди 8 години
Не следиш новините тоест Китай допусна специалисти от МВФ до всичките си архиви в икономиката и т.н. защото валутата от октомври е в кошницата на световните валути http://yphalachev.blogspot.bg/2015/12/blog-post_2.htmlНай-важното е да се разбере ,че кризата е системна - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1713014525643441
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 5
Ironhorse
преди 8 години
Аз не вярвам и на дума на този, още по-малко пък на статистиката им.Китай си е диктатура и каквото каже партията това се публикува.В САЩ е малко по-трудно да се манипулира статистиката, но и да стане, после следва скандал, защото истината винаги излиза на яве при демокрациите, докато при диктатурите даже архивите си крият по 100 години, че нещо все не им харесва историята.БВП на Китай въобще не е 6 или 7 % и никога не е бил такъв.Точно затова са и шоковете от 2014, 2015, а за 2016 ще видим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още