IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай публикува проект с нови правила за фондовите борси

Проектът включва разпоредби за насърчаването на по-добър надзор от страна на борсите върху дейността и търговията на пазарите

14:52 | 02.09.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайският регулатор на ценните книжа публикува проект на правила, създадени, за да се дадат на фондовите борси повече правомощия в регулирането на пазара, съобщава Ройтерс, позовавайки се на китайски медии.

Регулаторната комисия по ценни книжа на Китай представи за публично обсъждане ревизия на съществуващата политика за управление на фондовите борси, съобщиха в събота Shanghai Securities News и Securities Times.

Проектът с нови правила включва разпоредби за насърчаването на по-добър надзор от страна на борсите върху дейността и търговията на пазарите.

Говорителката на комисията Гао Ли е заявила, че проектът с нови правила отразява уроците, научени от фондовите пазари извън страната и волатилността на китайските борси през 2015 г.

Предложените корекции ще помогнат да се гарантират дисциплинирани пазари, да се намали риска и да има защита срещу пазарни манипулации и вътрешна търговия, допълва Гао.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 2
Стоян Петров
преди 6 години
На колко години трябва да станеш, за да разбереш че борсата е "Пари от въздуха и....въздух от пари!", без значение къде е и кой я регулира?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
michaelis12
преди 6 години
брао, точно тъй, а не некви хеджфондове да създават изфабрикувани кризи .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още