IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските борси завършиха с понижения след лошото представяне на Wall Street

Проблемите на технологичния сектор отвъд Океана се отразиха и на пазарите в Азия

11:12 | 28.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските борси отбелязаха понижения в сряда, следвайки пазарите в САЩ, които приключиха търговията с драстични спадове заради лошото представяне на технологичния сектор. Това сложи край на ралито в Европа и Азия от вторник, свързано с облекчаването на страховете от евентуална търговска война, съобщава CNBC.

Японският индекс Nikkei 225 приключи борсовата търговия с намаление от 1,7%, след като по-рано през деня спадна с над 2%. Широкият показател Topix се понижи с 1,49%, като всички негови подиндекси – с изключение на един, бяха на червена територия.

В Южна Корея бенчмаркът Kospi също приключи борсовата сесия със спад от 1,35%, а технологичните компании последваха срива на тези в САЩ. Книжата на Samsung Electronics отписаха 2,48% от стойността си, но SK Hynix успя да се възстанови от по-ранните си загуби и приключи търговията с ръст на цената си от 0,37%.

Хонконгският показател Hang Seng Index отбеляза намаление от 1,47%, като и тук най-големите губещи бяха представителите на технологичния сектор. Tencent отписа 3,24% от стойността на акциите си, а AAC Technologies – 4,94%.

В континенталната част на Китай бенчмаркът Shanghai composite се понижи с 1,11%, а индексът Shenzhen composite с 0,76%.  азиатски азиатски

Австралийският показател S&P/ASX 200 също приключи търговията с по-умерено намаление в размер на 0,67%, като само три от неговите подиндекси бяха на зелена територия.

Лошото представяне на азиатските борси се случва, след като трите основни американски индекса приключиха борсовата си сесия във вторник със спадове въпреки ръстовете по-рано през деня. Основна причина стана поевтиняването на акциите на големите технологични компании, заради които технологичният показател Nasdaq composite завърши с намаление от 2,93%.

Влияние оказа и завръщането на опаеснията, свързани с търговията, след твърдението на Bloomberg, че администрацията на Доналд Тръмп обмисля да приложи в сила съществуващ закон при извънредни ситуации, за да ограничи китайските инвестиции в технологии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още