IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ инвестират 53 милиарда долара във високоскоростни железопътни мрежи

Подобно на Китай и Русия, американските власти залагат на развитието на подобен тип инфраструктура

08:44 | 09.02.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
САЩ инвестират 53 милиарда долара във високоскоростни железопътни мрежи

Правителството на САЩ ще вложи 53 милиарда долара за шест години в строителство на нови високоскоростни железопътни мрежи и усъвършенстване на сегашните, съобщи вчера вицепрезидентът Джо Байдън, цитиран от световните агенции.

Бюджетът на президента Барак Обама за финансовата 2012 година, който предстои да бъде представен идната седмица, предвижда 8 милиарда долара за плана. Останалата част от парите ще бъдат разпределени за период от шест години.

Обама е заявил, че иска да се насочи към инвестиции в области като инфраструктурата, докато ограничава разходите, за да се справи с бюджетния дефицит, припомня Ройтерс.

Намеренията на САЩ съвпадат с тенденциите и при други водещи държави. Така например Китай обяви, че през тази година ще бъдат инвестирани 107 млрд. долара, насочени основно към строежа на високоскоростни линии. Русия също обяви намерения да построи такива трасета, заделяйки 50 млрд. евро за целта

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
ivo0101
преди 13 години
Не е нужно да си Бъфет, за да се сетиш.Хайде и аз да се направя на Бъфет сега. Идеята е че САЩ-Канада-Русия-Китай ще бъдат свързани посредством железопътна мрежа минаваща през беринговия проход! По този начин доставките ще стават:1. Цената за доставка ще е по-евтина2.Времето за доставка се скъсява3. Няма го екологичното замърсяванеХа сега познайте кой ще спечели най-много - точно така чичо Бъфет!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
ilakalim
преди 13 години
Не, разбира се. Той е интелигентен инвеститор. И Голдман не е знаел. И Обама не е знаел. Никой не е знаел. Те случайно са highly leveraged long. Без нищо да знаят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
MarginCall
преди 13 години
Интересно Бъфет дали е знаел ...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още