IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакери откраднаха 2,7 млн. долара от клиенти на Citigroup

По-рано този месец Citigroup обяви, че хакери вероятно са източили информацията за повече от 360 хил. кредитни карти

11:06 | 25.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Хакери откраднаха 2,7 млн. долара от клиенти на  Citigroup

Citigroup Inc. третата по големина банка в САЩ обяви, че около 3400 клиенти на банката са изгубили около 2,7 млн. долара, след като информацията от кредитните им карти е била източена от хакери по-рано тази седмица, съобщава Bloomberg.

Клиентите ще бъдат обезщетени, заяви Сийн Кевелиган, говорител на базираната в Ню Йорк банка. Това е първото публично признание от страна на Citigroup, че хакерските атаки от последните месеци са довели до финансови загуби.

По-рано този месец Citigroup обяви, че през май хакери вероятно са източили информацията за повече от 360 хил. кредитни карти или 1,5% от всички кредитни карти издадени от банката в Северна Америка.

Изтеглени са данни на клиентите, номера на сметки, както и данни за контакт, включително адреси на електронни пощи. Лични данни, като номер на социална осигуровка и рождена дата, не са били откраднати.

Кибер престъпността взима все по-големи размери в световен план. Напоследък жертви станаха самолетостроителят от САЩ Lockheed Martin, японският концерн за потребителска електроника Sony и дори интернет гигантът Google.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още