IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите в Ню Йорк започнаха седмицата с резки спадове

Инвеститорите са изнервени от дълговите проблеми в Европа и дебатите за вдигането на тавана на американския дълг

18:04 | 18.07.11 г.
Индексите в Ню Йорк започнаха седмицата с резки спадове

С рязък спад за индексите започна седмицата за борсата в Ню Йорк.

„Следващата седмица ще бъде много волатилна, тъй като инвеститорите са изнервени от дълговите проблеми на Европа и дебатите за вдигането на тавана на американския дълг”, коментира за MarketWatch Пол Нолти, управляващ директор на Dearborn Partners.

Час и половина след началото на сесията Dow Jones се срина с 1,24% до 12 325 пункта, S&P 500 изтри 1,23% до1 299 пункта, а Nasdaq изгуби 1,39% до 2 751 пункта.

Говорителят на републиканците в Камарата на представителите Джон Бонер заяви, че партията му няма да приеме никакви увеличения на данъците. Републиканците ще настояват за твърд ангажимент на правителството за свиването на бюджетния дефицит на САЩ, за да се стигне до споразумение за тавана на дълга, пише Bloomberg.

Тази седмица предстои да излязат и още корпоративни отчети. Само от компаниите, включени в индекса S&P 500, 100 ще обявят финансовите си резултати.

* Актуално към 18.00 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още