IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Молбите за помощи за безработица в САЩ са нараснали повече от очакваното

Данните са знак, че спадът на безработицата през декември е бил следствие от силния ръст на временно наетите служители по време на празниците

17:19 | 12.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
Молбите за помощи за безработица в САЩ са нараснали повече от очакваното

През изминалата седмица повече американци от очакваното са подали молби за помощи за безработица, съобщава Bloomberg.

Данните са знак, че спадът на безработицата през декември вероятно е бил следствие от силния ръст на временно наетите служители по време на празниците.

През изминалата седмица молбите за помощи за безработни в САЩ са нараснали с 24 хил. до 399 хил. се посочва в съобщение на министерството на труда във Вашингтон.

Според усреднената прогноза на 46 икономисти, участвали в проучване на Bloomberg, молбите за помощи за безработица е трябвало да нараснат до 375 хил.

Временното наемане на служители от компаниите за доставки по време на празниците води до съответните съкращения в първите дни от новата година. От друга страна волатилността на данните за заетостта след празниците обикновено е повишена поради проблеми при определянето на сезонното изменение на безработицата.

„Обикновено по това време на годината наблюдаваме ръст на сезонните уволнения и имано такъв е случаят и сега“, казва Джонатан Базил, главен икономист на Credit Suisse в Ню Йорк. „Данните разкриват положителна тенденция. Това е вот на доверие за продължаващото възстановяване на пазара на труда“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:15 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още