IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Citi не оправда очакванията на анализаторите

Нетната печалба на Citigroup за четвъртото тримесечие на 2011 г. се е понижила с 11% на годишна база

19:54 | 17.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Citi не оправда очакванията на анализаторите

Печалбата на Citigroup за четвъртото тримесечие на 2011 г. не оправда очакванията на анализаторите и понижи пазарната оценка на компанията на фона на неуверен старт на сезона на отчетите в банковия сектор, съобщава CNBC.

За четвъртото тримесечие на 2011 г. глобалната финансова компания отчете спад на печалбата си без извънредни операции до 38 цента за акция от 40 цента за акция за същия период година по-рано. Банката оправдава забавянето с по-слабата търговия с облигации и понижените приходи от инвестиционно банкиране.

Нетната печалба на Citigroup за четвъртото тримесечие се е свила с 11% на годишна база главно поради спада на приходите с 1,2 млрд. долара, нарастването на оперативните разходи с 465 млн. долара и скока на данъчните провизии с 470 млн. долара.

Ръстът на тези разходи неутрализира спестените от кредитни операции 41%, или 2 млрд. долара, в сравнение със същия период на миналата година.

Приходите за тримесечието в размер на 17,2 млрд. долара са със 7% по-ниски от тези през четвъртото тримесечие на 2010 г., когато достигат 18,37 млрд. долара.

Анализаторите очакваха  Citigroup да отчете печалба без извънредни операции от 49 цента за акция и приходи от 18,54 млрд. долара, съобщава Ройтерс.

След публикуването на резултатите акциите на компанията са понижиха с 2,6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още