IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Moody’s се понижи поради спад в търсенето на рейтинги

В края на миналата година много компании от САЩ, Европа и Азия са отложили продажбата на облигации и това се е отразило на приходите на агенцията

16:59 | 08.02.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Moody’s се понижи поради спад в търсенето на рейтинги

Moody’s Corp., собственикът на втората по-големина рейтингова агенция в света обяви, че печалбата й за четвъртото тримесечие на 2011 г. на годишна база се е понижила с 30%, тъй като европейската дългова криза е оказала негативно влияние върху глобалното търсене на облигации и това се е отразило на търсенето на услугите, предлагани от агенцията, съобщава Bloomberg.

Нетната печалба на Moody's се е понижила до 96,2 млн. долара, или 43 цента за акция, от 137,4 млн. долара, или 58 цента за акция, година по-рано, обяви базираната в Ню Йорк компания.

Средната прогноза на анализатори, участвали в проучване на Bloomberg беше за печалба от 49 цента на акция.

През четвъртото тримесечие на миналата година много компании от САЩ, Европа и Азия са отложили продажбата на облигации, тъй като проблемите около Гърция влияят негативно на търговията с облигации по цял свят.

Това означава, че по-малко корпорации, градове и страни са платили на Moody’s Investors Service за изготвянето на рейтингови оценки – услуга, която е осигурила 39% от приходите на компанията през 2010 г.

„Предлагането на нови облигации през четвъртото тримесечие беше доста слабо“, посочва Дъглас Артър, анализатор на Evercore Partners Inc. в Ню Йорк

Moody’s обяви, че приходите на компанията за периода са нараснали с 0,5% до 567,1 млн. долара от 564,3 млн. долара, година по-рано.

Berkshire Hathaway Inc. на Уорнър Бъфет е най-големият акционер в Moody’s. с дял от 13% от акциите на компанията на стойност 1,1 млрд. долара.

През последните 3 месеца на миналата година глобалното предлагане на облигации е спаднало с 10% до 660,5 млрд. долара от 735,5 млрд. долара за същия период на 2010 г.

През януари продажбата на нови облигации се е ускорила до 338,5 млрд. долара, удвоявайки обемите от декември – тенденция, която според Артър може да помогне на Moody’s.

През четвъртото тримесечие на миналата година приходите на Standard & Poor’s, най-голямата рейтингова компания в света, се понижиха с 8% до 434 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
Фич, С и П и другите трябва сега да смъкнат рейтинга на Мудис. Даже и те сами трябва да си го смъкнат. Хахаха :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още