IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед е отхвърлил плана на Citigroup за обратно изкупуване на акции

Федералният резерв предупреди няколко проблемни банки, сред които и Citi, като ги принуди да ревизират капиталовите си планове

11:36 | 21.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Сградата на Citigroup в Лос Анджелис.<em>&nbsp;Снимка: LifeSupercharger, Лиценз: <strong><a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/" target="_blank">CreativeCommons</a></strong></em></p>

Сградата на Citigroup в Лос Анджелис. Снимка: LifeSupercharger, Лиценз: CreativeCommons

Федералният резерв (Фед) не е одобрил капиталовия план на Citigroup Inc., включително предложеното от банката обратно изкупуване на акции за 8 млрд. долара, съобщава  Wall Street Journal, цитирайки запознати източници.

През март Фед похвали повечето големи американски банки, след като 15 от 19 институции преминаха успешно проведените стрес тестове.

Централната банка обаче предупреди няколкото проблематични банки, сред които и Citigroup, като ги принуди да ревизират плановете си за обратно изкупуване на акции и разпределяне на дивиденти.

Това накара анализатори и инвеститори да се запитат дали изпълнителният директор на Citi, Викрам Пандит, не е бил твърде агресивен в своите предложения или пък се е объркал за това как точно регулаторните органи ще изчисляват потенциални загуби при разиграването на негативни сценарий.

Според документ, публикуван от WSJ, вероятна причина Фед да отхвърли предложения от банката план е размерът на обратното изкупуване заявено от Citi.

Citigroup всъщност не е поискала разрешение за определена сума. Сумата от 8 млрд. долара е базирана на формула, при която обратното изкупуване е трябвало да бъде извършено за двугодишен период, в зависимост от това дали банката ще изпълни определени условия, коментират източниците на WSJ.

Според други източници, при определени условия обратното изкупуване е можело да достигне 10 млрд. долара.

Банката не е поискала от Фед да й позволи да увеличи дивидентите за тримесечието.

Тази седмица акционерите на Citigroup отхвърлиха предложения компенсационен план за Викрам Пандит – поредна неприятна изненада за шефа на третата по големина щатска банка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още