IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед: Икономиката постепенно ще се възстанови

Председателят на Фед Бен Бернанке и неговите колеги се въздържаха от приемането на допълнителни мерки в подкрепа на икономиката

20:54 | 25.04.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Председателят на Фед Бен Бернанке. Снимка: Ройтерс</em></p>

Председателят на Фед Бен Бернанке. Снимка: Ройтерс

Централните банкери от Федералния резерв (Фед) обявиха, че очакват темпът на растеж на американската икономика постепенно да се ускори и се въздържаха от нови мерки за понижаване на цената на кредитирането, съобщава Bloomberg.

„Очакваме икономическият растеж през следващите тримесечия да остане умерен и впоследствие постепенно да се ускори“, се казва в изявление на Федералния комитет за отворения пазар, след проведената двудневна среща на централната банка във Вашингтон. „Въпреки някои позитивни признаци, пазарът на недвижими имоти остава в депресия“.

Председателят на Фед Бен Бернанке и неговите колеги се въздържаха от приемането на допълнителни мерки в подкрепа на икономиката, поради все по-ясните признаци, че икономическото възстановяване набира скорост.

Въпреки това, според централните банкери нивото на безработица не спада достатъчно бързо. Те потвърдиха, че очакват цената на кредитирането да остане „изключително ниска“, поне до есента на 2014 г.

„Напрежението на глобалните финансови пазари продължава да крие сериозни рискове за икономиката“, се казва в изявлението. Фед цитира същите рискове във всички свои изявления от декември. През март банкерите заявиха, че рисковете „са отслабнали“.

Централната банка обяви, че ще продължи с програмата за обмяна на краткосрочен за дългосрочен дълг на стойност 400 млрд. долара. Така наречената Операция Туист ще приключи в края на юни. Фед не променя и политиката си за реинвестиране на достигащия матуритет ипотечен дълг, който държи, в държавно гарантирани ипотечни облигации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stoiloff
преди 12 години
Света е пълен с ентусиасти! Но Те са само едни икономисти, на които им се иска, ама много им се иска.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още